Hírek

Becsengettek

2011. szeptember 01., 19:16

12 ezer diák kezdte meg a tanévet a szombathelyi általános- és középiskolákban. A rendőrség egy hónapig fokozottan figyel a fiatalokra, reggelente a város több pontján segítik a forgalmat az egyenruhások.

Becsengettek

Rendőrök irányították ma reggel a forgalmat a Paragvári és a Petőfi utca sarkán. Ez a következő egy hónapban így lesz, ugyanis az iskolakezdés miatt fokozottan figyelnek a diákokra. Reggelente háromnegyed 7 és háromnegyed 8 között illetve a tanítás befejezését követően segítik a forgalmat a város több pontján a rendőrök polgárőrök és közterületfelügyelők, figyelve arra is, hogy a város több pontján közmű felújítási munkálatok zajlanak.

Binó Tamás, hadnagy, VMRFK közlekedésrendészeti osztályának kiemelt főelőadója
„Az autósoknak azt tanácsoljuk, h. előbb induljanak el, ha lehetőségük van rá, illetve számolják bele a az időt, h. a torlódások miatt meg fog nőni az utazási idő, illetve ha lehetőség van rá, akkor mindenféleképpen kerüljék a helyeket, ahol közműfelújítási munkák folynak. „

Szombathelyen összesen 12 ezer diáknak ült be a padba, a  középiskolákban 1500 kilencedikes kezdte meg tanulmányait. Az általános iskolákban 600 kiselsősnek csengetnek be először. Több intézményben ma reggel tartották a tanévnyitót. A Paragvári urcai Általános  Iskolába  96 elsős várta izgatottan az ünnepséget.

Kőváriné Fekete Marietta - igazgató, Paragvári utcai Általános Iskola
Négy elsőosztályban 96 kisdiák kezdi meg a tanulást az idén a Paragvári Iskolában, akiket nagyon-nagy szeretettel vártunk, összesen 645 diákunk kezdi meg az évet.

A gyerekek többsége már várta, hogy elkezdődjön az iskola a felszereléseket már jóval a tanévkezdés előtt beszerezték a családok.

Paul Barni, Paul Gergő
Iskolatáska, tankönyvek, minden. Elsősök leszünk mégiscsak úgyhogy mindent kellett vennünk - Nem volt semmi mindent vettünk.

A 2011-2012-es tanév a tavalyihoz hasonlóan 182 tanítási napos lesz.