Hírek

Bemutatták Ertler Aliz Menni kell! című könyvét

2023. december 20., 23:24

Bemutatták Ertler Aliz Menni kell! című könyvét kedden délután a Savaria moziban. A világutazó szerző kötetében 32 hétköznapi téma alá gyűjtve mutatja be kalandjait. Közel 100 országban járt, a kötetben ebből 40-et mutat be. Történeteit fotókkal is színesebbé teszi.

Bemutatták Ertler Aliz Menni kell! című könyvét

Ertler Aliz Szombathelyen született, és már gyermekkorában Afrikába vágyott. 1989-ben kezdett utazni, amikor lehetősége volt tíz hetet Amerikában tölteni. Mára már közel 100 országot látott, férjét is utazásai során ismerte meg. Menni kell! - Utazások a komfortzónán kívül Brazíliától Kamcsatkáig című könyvében 40 ország jelenik meg, hétköznapi témák alá szedve, Európát szinte teljesen kihagyva.

Ertler Aliz - szerző

“Olyan országokról írok, amik a köztudatban általában úgy vannak az emberek fejében, hogy veszélyesek, koszosak, érdektelenek, vagy éppen túl drágák, de olyan országokról is írok, amik ugyan népszerűek, de más megközelítésben írok róluk, például Thaiföldön borászatokról, vagy Dubaiban modern galériákról vagy biciklizésről.”

A könyvet maga a szerző mutatta be kedden a Savaria mozi Hildebrand István-termében sok érdeklődő előtt. Ertler Aliz élőszóban is mesélt a világ különböző pontjai szerzett élményeiről, és kérdezni, beszélgetni hívta a hallgatóságot.

Ertler Aliz - szerző

“Szeretném egy kicsit az emberek toleranciáját tágítani és inspirációt adni arra, hogy az utazás tényleg most már elérhető, és ne nyáron menjünk Dél-Európába, mert az biztos drága lesz. Utazzunk télen, utazzunk kicsit kevésbé frekventált helyekre, és azt gondolom, hogy nagyon sokan akkor fognak tudni utazni, hogy ha megvan erre a vágyuk persze.”

A szerzőnek mára már életformává vált az utazás. Másokat is arra szeretne inspirálni, hogy bátran válasszanak olyan úti célokat is, amikről nem gondolnák, hogy érdekes lehet.