MNB
MNB - 2

Hírek

Benépesül az LUK új csarnoka

2013. január 22., 17:11

Folyamatosan telepítik át az LUK Savaria Kft. új, október végén átadott csarnokába a szerszámkészítéshez, préseléshez, hőkezeléshez szükséges berendezéseket. A cég átképzési programja is jól halad: 21 korábbi munkanélkülit tanítottak be, ők már a vállalat dolgozói.

Benépesül az LUK új csarnoka

Októberben adták át a vállalat új üzemcsarnokát. Mostantól a nyersanyag megmunkálásától a végső termékig minden folyamatot itt, a szombathelyi telephelyen tudnak elvégezni. A hármas csarnokban napról napra nagyobb a nyüzsgés: néhány hete fejezték be a komplett sajtolási, szerszám- és szerszámkarbantartási részleg áttelepítését. A 630 tonnás új présgépnek köszönhetően megtöbbszöröződött a vállalat gyártókapacitása. ATMO (gépzaj)

Michael Reinig ügyvezető-igazgató, LUK Savaria Kft.
A 3-as csarnok jelentősége, hogy növeljük a termékeink hozzáadott értékét, azáltal hogy, a saját alkatrészeinket mi magunk gyártjuk a végösszeszereléshez. Ennek előfeltétele, hogy korszerű gépeket helyezzünk üzembe, főleg ahogy már említettem a sajtolás-hőkezelés területen itt az LuK Savariaban.

A cég jelenleg 1900 embernek ad munkát, jövő év végéig szeretnének újabb 600 dolgozót felvenni. Jól halad a munkanélküliek átképzése: az első csoportok már a gyakorlati oktatásnál tartanak.

Michael Reinig ügyvezet-igazgató, LUK Savaria Kft.
Rögtön elkezdtük az emberek képzését is, részben itt Szombathelyen, részben pedig központilag Bühlben, ahol a munkatársak elsajátították az új gépek üzemeltetéséhez szükséges technológiákat. Találtunk jól képzett munkaerőt, akiket részben magunk képeztünk és jelenleg is képzünk tovább.

A vállalat legfőbb célja 2013-ban termékeik minőségének további javítása lesz.