Hírek

Bohócdoktorok az LuK támogatásával

2017. szeptember 20., 15:21

Sokat segíthet a gyógyulásban a vidámság, és az idő is gyorsabban telik a kórház gyermekosztályán, mikor a bohócdoktorok vizitelnek. A Dr. Bohóc Mosolyszolgálat 2016. áprilisa óta vidítja fel a kis betegeket és a dolgozókat egyaránt. Hétfőnként „rendelnek” a Markusovszky-kórházban. Munkájukhoz az LUK Savaria Kft. 3 millió forintos támogatást nyújtott.

Bohócdoktorok az LuK támogatásával

"Gyerekeket keresünk!"

Már az orvosi szobában is vidámságot okoztak a bohócdoktorok. Nemcsak elméletben ismerhette meg a szombathelyi nagyvállalat vezetője a Dr. Bohóc Mosolyszolgálat munkáját, hanem azt is megtapasztalhatta, miként varázsolnak mosolyt a gyógyulás sokszor nehéz és hosszan tartó útját járó kis betegek arcára. Az LUK Savaria Kft. a bohócdoktorok szolgálatát 3 millió forinttal támogatja.

Szigeti Tibor ügyvezető igazgató, LUK Savaria Kft.
Az LUK Savaria Kft. a Schaeffler csoporton belül egy családi vállalkozásnak a része. Nagyon fontosak számunkra a családok, a családban a gyermekek, akik a jövő nemzedéke, nekünk fontosak.

A nagyvállalat korábban eszközvásárlással támogatta a kórházat, most a csecsemő- és gyermekosztály kis betegeinek felvidítását szolgálja az adomány.

Káldy Zoltán – orvos-igazgató, Markusovszky-kórház
A kórháznak mindig nagy öröm, ha valaki adományoz neki. A központi támogatások mellett különösen öröm, ha ez magánszemélyektől, cégektől jön, származik.

A bohócdoktorok élményt nyújtanak a kis betegeknek, ezzel oldják azt a stresszt, amit egy gyógykezelés, a kórházi körülmények okozhatnak. Ezzel pedig elősegíthetik a gyógyulást.

Grasselly Magdolna -csecsemő-, gyermekgyógyász főorvos, Markusovszky-kórház
Nagyon sokat jelent. Főleg a krónikus, hosszan bent fekvő gyermekek számára. Mosolyt varázsol az arcukra, jó is hogy ők jönnek hozzánk, hiszen ezek a gyerekek heteket, hónapokat tölthetnek nálunk, és ez sokat jelent a számukra.

A bohócdoktorok másfél éve vizitelnek hétfőnként a szombathelyi kórházban.

Vass Szilárd – művészeti vezető, Dr. Bohóc Mosolyszolgálat
Mielőtt mi átvedlenénk bohócdoktor minőségbe, azelőtt civilben konzultálunk a nővérekkel és orvosokkal az osztályon, hogy hol milyen beteg gyermek található, kinek milyen az állapota, kiről mit kell tudni.

Főként azoknak a 3-6 éves gyermekeknek a kórházi hétköznapjait könnyítik meg a piros orrú doktorok, akik valamilyen krónikus betegség miatt hosszú időt töltenek az osztályon. De az itt dolgozók is szinte kollégaként üdvözlik a mosolyszolgálat munkatársait.