Hírek

Boldog Iskolák Találkozóját szerveztek a Bercsényi Miklós Általános Iskolában

2023. május 19., 17:19

A vándorserleget a vépi iskola kapta, és leleplezték a közösségi festményt is, ami csupa szívecskét ábrázol. Egy héten át rajzolták rá a boldogság jelét a bercsényisek.

Boldog Iskolák Találkozóját szerveztek a Bercsényi Miklós Általános Iskolában

A Bercsényi a szeretet iskolája. Negyedik alkalommal gyűltek össze itt a Boldog iskola program résztvevői. Közel száz intézményvezetőt fogadtak a csütörtöki összejövetelen.

Beke Eszter - intézményvezető - Bercsényi Miklós Általános Iskola
“A boldogságra való képesség fejlesztése úgy gondolom, hogy nagyon fontos az iskolákban, és a gyerekek az órákról boldog mosollyal, boldog arccal jönnek ki, és az osztályközösségek is megerősödnek, mert elmondják egymásnak az örömeiket, a bánataikat, titkait, megnyílnak egymás mellett ,és sokkal toleránsabbak lesznek egymás iránt, kevesebb lesz a veszekedés, és ez kihat a tanulásra is.”

A szülők örülnek, hogy a gyerekek a boldogságórák után otthon is jobban megnyílnak. Ez a csupaszív festmény, amit Kocsis Tóth Ildikó amatőrfestő kezdeményezett, két héten át készült, a bercsényis diákok és tanárok alkották, együtt. A mű kiemelt helyet kapott a kiállításban, ami múlt héten nyílt.
A boldogságversek díjazottjainak a Boldogságprogram megalkotója, a “Jobb Veld a Világ” Alapítvány elnöke, Bagdi Bella adta át a díjakat.

Papp Beatrix - osztályfőnök - Bercsényi Miklós Általános Iskola
“Az idei hónap témája volt a testmozgás, de volt ezen kívül a társas kapcsolatok építése, a hála, tehát mind olyan témákat dolgozunk fel, amik a gyerkeek mindennapjait tekintve fontos.”

Játékkal, beszélgetéssel, sok nevetéssel zajlanak ezek a vidám órák. Ilyen tankönyvek, társasjátékok, segédanyagok segítenek ebben.

Fodor István - igazgató - Szombathelyi Tankerületi Központ
“A legnagyobb boldogságot a kapcsolatokban találjuk meg, családban, barátok között, megfelelő jó társaságban, és hogyha idős korában valaki visszagondol életének a boldog pillanataira, az sosem egyedüli történetekre, hanem mindig közösségi, családi, baráti eseményekre, osztálykirándulásokra, iskolai eseményekre szokott vonatkozni.”

Már gyermekkorban meg kell találni a tartós boldogság forrását, észrevenni azokat a pillanatokat, amelyek utat mutatnak a potenciális boldogságforrásokhoz. Ettől lehetnek az emberek folyamatosan boldogok - de ezt tanulni kell.

Bagdi Bella - pszichológus
“Az élet elkerülhetetlen része a nehézség, bele van kódolva az életutunkba a krrízis, a megpróbáltatás, de nagyon fontos, hogy legyen eszközünk arra, hogy hogyan tudunk ezekkel egészségesen megküzdeni.”

Ez pedig a vándorserleg, illetve a vándorszív, amit most a vépiek kaptak meg az eseményen. Jövőre náluk rendezik meg a Boldog Iskolák Találkozóját.