MNB - 2
MNB

Hírek

Brazil kézilabda csapattal meccselt a HVSE U14

2013. július 17., 19:20

Az egyik legjobb brazil serdülő korosztályú leány kézilabdacsapatot győzte le a Haladás VSE U14-es együttese. A szombathelyi gárda a Veszprém Arénában mérkőzhetett meg a dél-amerikai együttessel.

Brazil kézilabda csapattal meccselt a HVSE U14

Az egykori világklasszis kézilabdázó, Éles József szervezte meg azt a nemzetközi felkészülési  mérkőzést, melynek keretében a Haladás VSE leány serdülő csapata a Magyarországon készülő brazil Club Pinheiros együttesével mérkőzhetett meg a sportág egyik szentélyében, a Veszprém Arénában.

Bölöni Roland vezetőedző, Haladás VSE
“Az a jelentősége ennek a mérkőzésnek, hogy ténylegesen meg tudtunk méretni nemzetközi szinten. Kevés lehetőségünk van erre. Ennek a korosztálynak talán évente egy-egy olyan meccse van, amikor külföldi csapattal játszik. Ezért fontos a számunkra, hogy betekintést kapjunk arról, hogy nemzetközi szinten hol járunk.”

A Haladás VSE serdülő csapata az országos bajnokságban harmadik helyen végzett a Győr és a Ferencváros mögött. Minden valószínűség szerint a szombathelyi fiatalok ennek köszönhették a felkértést a nemzetközi mérkőzésre. A vasi zöld-fehérek aztán meg is hálálták a bizalmat, ugyanis 24:20 arányban legyőzték a remek erőkből álló  brazil gárdát.

Győrffy Réka kézilabdázó, Haladás VSE U14
“Nagyon-nagy öröm és megtiszteltetés volt, hogy egy brazil csapattal játszhattunk. Nem mindenkinek adatik meg, hogy egy külföldi csapattal játszhasson edzőmérkőzést. Fizikálisan erősebbek voltak nálunk, de technikásabbak és gyorsabbak voltunk mi és szerintem ezért tudtuk megnyerni a mérkőzést.

A vasi csapat játékosai a sikerrel megvívott találkozó után nyári szünetet kaptak és majd augusztus közepén kezdik meg a felkészülést a 2013-2014-es szezonra.