Hírek

Bűnmegelőzési vetélkedő

2010. május 11., 17:30
Harmadik helyezést ért el a Gépipari iskola csapata a napokban megrendezett országos bűnmegelőzési versenyen, Miskolcon. A három fős csapat hónapokon keresztül készült a tudáspróbára, Németh Andrea rendőr százados vezetésével. A fiúk drogokról, alkoholról és a korosztályukat érintő törvényekről, jogszabályokról szereztek hasznos ismereteket.
Bűnmegelőzési vetélkedő

Az iskolai előfelmérőn Erdős Erik, Márkus Péter és Szalay Ákos bizonyultak a legjobbnak. Megnyerték a területi versenyt, az országosra pedig már tudatosan készültek: hetente többször is konzultáltak rendőr mentorukkal. Végül 15 csapat közül lettek harmadikok.

Vas megyei iskola most először vett részt az 5. alkalommal megrendezett versenyen. Most rögtön kettő is, a gépipari mellett a vengéglátóiparis tanulók utazhattak. Egyéni és csapatfeladatokat kellett megoldani. A felkészülés során sok hasznos ismeretet sajátítottak el, például már tudják, hogy tetteiknek milyen következményei lehetnek.

Németh Andrea - r.százados, Bűnmegelőzési Osztály, VMRFK
"Amit eddig jó heccnek tartottak, mondjuk egy ittas vezetés, vagy kábítószerrel való visszaélés, vagy matek dolgozat helyett felhívni az iskolát, már tudják, hogy az közveszéllyel való fenyegetés bűncselekménye."

A csapat műszaki cikkeket, a verseny témájával kapcsolatos kiadványokat és oklevelet kapott az eredményes szereplésért. A kétnapos megmérettetésen jó kapcsolatok alakultak ki az ellenfelekkel, részt vehettek különböző bemutatókon.

Samu Sándor - tanár, Gépipari és Informatikai Műszaki Szakközépiskola
"Jövőre is tervezzük, 9-10.-esek voltak a csapattagok, a legfiatalabb generáció. Egy versenyen még biztosan részt vehetnek, úgyhogy jövőre is folytatjuk."

Ráadásként mindhárom csapattag igazgatói dicséretben részesült.