Hírek

Burkolatfelújítási munkát végez a Magyar Közút a 11-es Huszár út és a Bocskai körút körforgalmában

2024. július 09., 15:20

Burkolatfelújítási munkát végez a Magyar Közút a 11-es Huszár út és a Bocskai körút körforgalmában, emiatt hétfő reggeltől szerda estig lezárják a csomópontot. Változik a közösségi közlekedés rendje is, mert a buszokat sem engedik át a munkaterületen. A rossz állapotú felületet felmarják és új kopóréteget terítenek, a felújítás költsége 30 millió forint.

Burkolatfelújítási munkát végez a Magyar Közút a 11-es Huszár út és a Bocskai körút körforgalmában

A város egyik legforgalmasabb csomópontja a 11-es Huszár út-Bocskai körút-Vörösmarty utca-Horváth Boldizsár körút találkozásánál lévő körforgalom, ez meg is látszik az állapotán: a burkolat jó ideje kátyúkkal szabdalt, töredezett, itt-ott fel is gyűrődött. Az önkormányzat tavaly felújította a Bocskai körutat és tervben van a Horváth Boldizsár körút rekonstrukciója is. A munka úgy lenne teljes értékű, ha maga a körforgalom is megújul, ami azonban a Magyar Közúthoz tartozik. Eredményesen zárultak az egyeztetések: hétfőn a közútkezelő elkezdi a körpálya burkolatának felújítását.

Böröcz Miklós - Vas vármegyei igazgató, Magyar Közút Nonprofit Zrt.
"A kopóréteg cseréje fog megtörténni, lemarjuk a meglévő rossz állapotú kopóréteget, a helyére 6,5 cm vastagságban új kopóréteg terítése történik. Komoly alépítményi hiányosságok itt nincsenek, inkább a felső réteg van erősen leromlott állapotban."

A munkát az éves feladatellátási keret terhére csaknem 30 millió forint értékben végzi el a közútkezelő. A burkolatfelújítás a hozzájuk tartozó 11-es Huszár út és a Vörösmarty utca körforgalomba torkolló, rövid szakaszát is érinti - mondta el az igazgató.

Böröcz Miklós - Vas vármegyei igazgató, Magyar Közút Nonprofit Zrt.
"A mi kezelésünkben lévő út az a 11-es Huszár út, a körforgalom és a Vörösmarty utca egészen a Semmelweis csomópontig, ez a miénk. A felújításunk a körpálya burkolata, északi irányba a 11-es Huszár úton 23 métert megyünk a felújítással, a Vörösmartyn pedig délre 66 méteren csatlakozik még a burkolat felújítás."

Az önkormányzat vállalta, hogy a Magyar Közút munkálataival egyidőben a nemrég felújított Bocskai körút körforgalom előtt kimaradt néhány méteres szakaszát és a jobbra kanyarodó direkt sávot saját költségén felújítja. A kivitelezés idejére hétfőn reggel 7 órától szerda este 7 óráig lezárják a körforgalmat, csupán a jobbra kanyarodó direkt ágakat lehet majd használni, de azokat is csak időszakosan. A forgalomkorlátozás a megkülönböztető jelzést használó járműveket és a buszokat is érinti: a Volán-járatok a Söptei út felé, a Blaguss helyi járatai a Söptei és a Paragvári utca felé kerülnek. Az aktuális forgalmi helyzetről érdemes az utinform.hu oldalon tájékozódni. A felújítás idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik.