Hírek

Cicadömping és adományakció az állatmenhelyen

2020. július 07., 15:07

30 kutya vár gazdára a Fekete István Állatvédő Egyesület szombathelyi menhelyén. A tapasztalat szerint nyáron megnő az örökbefogadási kedv, idén viszont a koronavírus-helyzet miatt az otthon maradni kényszerült családok már tavasszal úgy döntöttek, innen visznek haza egy-egy kis házikedvencet.

Cicadömping és adományakció az állatmenhelyen

Az egyesület önkénteseinek most is akad dolguk bőven, kidobott, bántalmazott állatokat mentenek. (2.20) Ez a beagle valószínűleg nem véletlenül tart ennyire az idegenektől. (1.06) Törpillát, a tacskó keveréket gazdája nemrég tette ki az Ady térre.

Bár a törvény tiltja, mégis megcsonkított fülekkel és farokkal került be a telepre Szása. A kaukázusi juhásznak több sérülése is volt, korábban valószínűleg láncon tartották, ennek nyomai látszottak a nyakán.

Ma már hálás a szeretetért. Napokon belül új gazdájához kerül. A cicáknak viszont nagyon nehéz új otthont találni. (9.13) Ezek a kicsik a Parkerdőből kerültek ide nagyon rossz állapotban.

Vigh Andrea – menhelyvezető, Fekete István Állatvédő Egyesület
„Még mindig sajnos bevett gyakorlat az embereknél, hogy nem kérnek segítséget abban, hogy a nem kívánt szaporulatot az állatvédők elhelyezzék, az anyakutya, anyamacska ivartalanításában segítsenek, hanem különböző erdőszélekre, árokpartokra kirakják az állatokat.”

Néhány hét alatt 30 kismacska érkezett a menhelyre, a felelőtlen tulajdonosok komoly gondot okoznak az állatvédőknek, a néhány órás vagy napos cicákat nagyon nehéz megmenteni, mesterségesen táplálni. A veszélyhelyzet idején az adományok is megcsappantak. Az Állatvédőrség Alapítvány éppen ezért országos gyűjtést szervez. Szombathelyen az Újvilág utcai hipermarketnél várják az adományokat július 11-én.

Vigh Andrea ismét
„Itt nem csak tápot tudunk gyűjteni az állatainknak, hanem tisztítószert és minden más felszerelést tudunk kérni az emberektől, ami egy menhely életét megkönnyíti, és az adományokból tudjuk ezeket fedezni és nem kell megvásárolni.”

Most már felhőtlen játékkal telik a nap, bár egyelőre karanténban vannak a menhely legifjabb lakói. A Fekete István Állatvédő Egyesület közösségi oldalán nem csak az örökbe fogadható állatok közül választhatnak az érdeklődők, hanem itt érdemes jelentkezni az önkéntes kutyasétáltatásra is.