Hírek

Családi jégnapot tartottak a Szombathelyi Műjégpályán

2022. január 13., 19:15

A Sport és Ifjúsági Iroda által szervezett versenysorozat újabb állomásán rengeteg érdeklődő vett részt, és még a határon túlról is érkeztek családok.

 

Családi jégnapot tartottak a Szombathelyi Műjégpályán

Nem csak az időjárás kedvez jelenleg a téli sportok szerelmeseinek, programokból is bőven van választék, hiszen hétről-hétre igazi jeges csemegével várják a Szombathelyi Műjégpályára kilátogató érdeklődőket. A Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében idén már 35. alkalommal rendeznek különböző versenyeket, amelynek középpontjában a korcsolya áll. Varga Jenő vezetésével nemrég családi jeges napnak adott otthont a műjégpálya. Már a kezdéskor zsúfolásig megtelt a helyszín gyerekekkel, szülőkkel. A programot úgy állították össze a szervezők, hogy valamennyi korosztály jól érezze magát, sportoljon.

Varga Jenő - szervező, Sport és Ifjúsági Iroda
A családi vetélkedő mindig kiemelt fontosságú volt, hiszen a korcsolyatudás mellett amely nem éppen annyira, hiszen a fakutyás verenyek szerepelnek ebben a családi programban. Szerepel a programban anya tolja gyermekét, apa tolja a gyermekét, anya tolja két gyermekét, apa tolja két gyermekét és jön egy nehéz feladat, hogy hogy is fogalmazzam - két szülő két gyermek - ezt úgy fogalmaztuk, hogy egy anyuka-egy apuka két gyermekével és így egy hatalmas versenyt látunk.

A múltidéző fakutyás versengést valamennyi résztvevő nagyon élvezte, egymással és az órával is harcoltak. Sokszor csak néhány tized másodpercen múlt egy-egy érmes helyezés. A rendezvény sikerét jelzi, hogy többen visszajárnak a versenyekre. A legutóbbi szezonban a Nemesi-Mitterstiller család szinte valamennyi programon részt vett. Ennek köszönhetően címvédőként, és a legsportosabb család címmel érkeztek a családi jeges napra is.

Nemesi-Mitterstiller Mira
A szüleimmel jöttem, anyukámmal, apukámmal és két húgommal. Mi erre a családi rendezvényre jöttünk. Majdnem minden versenyen itt vagyunk, Ausztriában lakunk és hát nagyon szeretjük a versenyeket, meg szeretünk egymással vetélkedni.

Aki kedvet kapott ahhoz, hogy próbára tegye ügyességét, a Sport és Ifjúsági Iroda hátralévő versenyein bizonyíthat, legközelebb pénteken. Akkor a szombathelyi olimpiai ötpróba újabb állomásaként akadályversenyen adhatnak számot korcsolya tudásról a résztvevők.