Hírek

Családi nap - sportbemutatók, hagyományőrző programok és koncertek a Víztoronynál

2021. szeptember 20., 17:51

Ősz a felújított Víztoronynál címmel nagy érdeklődés mellett családi napot szervezett a Víztorony-Kresz Park Kulturális és Szabadidő Egyesület szombaton. Sportbemutatók, hagyományőrző programok és koncertek várták a szombathelyieket, továbbá bemutatták azokat a fitness eszközöket, amelyeket hamarosan használni lehet majd a parkban.

 

Családi nap - sportbemutatók, hagyományőrző programok és koncertek a Víztoronynál

Pónilovaglás, kötélugrás, zene, jókedv és változatos kikapcsolódási lehetőségek várták a családokat a Víztoronynál szombaton. Élettel telt meg a park a felújított torony tövében. Az egyesület 11 millió forintot nyert uniós pályázaton a közösségi rendezvény megvalósítására.

Pados Györgyi - elnök, Víztorony KRESZ-park Kulturális és Szabadidő Egyesület
"Nagyon nagy álmunk teljesült azzal, hogy a Víztorony megújult, részt vettünk a felújításban, örökbe fogadtuk a Brenner-parkot, most pedig egésznapos programmal várjuk a szombathelyieket."

Az egyesület rendszeresen tart sportfoglalkozásokat a Víztoronynál: nordic walkingra, körtáncra, meridián tornára is lehet náluk jelentkezni. (5:18-tól) A pályázati összegből 6 milliót költöttek szabadtéri fitness eszközökre, amelyek már a helyükön vannak, és hamarosan használhatják is a sportolni vágyók. Egyszerre 14 gyerek és 6 felnőtt edzhet itt egy időben.

Vadász Zoltánné
"Nagyon örülök neki, unokám is tud ide jönni, én is jövök vele, úgyhogy nagyon jó, örülök."

A Víztorony körüli terület folyamatosan szépül, változik.

Nemény András - polgármester
"Az hogy megújult a Víztorony, abból további lépések is következnek. Magának a területnek a megújítása, a KRESZ-park is megtörténik, és nem véletlenül akarja a város megvenni a Brenner-villát, élve az elővásárlási joggal, mert ez így egységes dolog, igyekszünk azt is széppé varázsolni."

A rendezvényen a szórakozás mellett a hagyományőrzés került a fókuszba.

"Kis terítők, de készül nagy terítő, futó, blúzok, stóla, menyasszonyi ruha, függöny."

Bemutatkoztak a höveji csipkekészítők. A kézügyességet igénylő, aprólékos mozdulatokat ki is próbálhatták az érdeklődők. Ha valaki már gyakorlott, egy hét alatt elkészíthet egy kisebb terítőt.

Kovácsné Pócza Ágnes - elnök, Höveji Csipke Egyesület
"Kiemelkedő nemzeti érték, 160 éves hagyomány, generációról generációra öröklődik. Különlegessége abban van, hogy lukat varrunk, és huroköltéssel pókoljuk be, ez egy levegőben varrt csipke."

"30 év, akárhogy számoljuk is, 30 év."

Délután és este koncerteken szórakozhatott a közönség. Fellépett a Varnyú Country és az Ismerős Arcok zenekar.