Hírek

Családi nappal ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját a Napraforgó Bölcsőde

2021. október 22., 19:51

50.születésnapja alkalmából jubileumi ünnepséget és családi napot tartott csütörtökön a Napraforgó Bölcsőde. Tökfaragás és közös éneklés is szerepelt a programok között. A folyamatosan újuló intézmény a személyiség fejlesztésére és a hagyományokra  épít.

 

Családi nappal ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját a Napraforgó Bölcsőde

Készülnek a töklámpások a Napraforgó bölcsi udvarán, közösen dolgoztak a gyerekek és a felnőttek. Sokan összegyűltek az intézmény jubileumát ünnepelni volt -és jelenlegi munkatársak, szülők és nagyszülők is.1971. augusztus 20-án nyitotta meg kapuit az intézmény, akkor még Vas megye módszertani bölcsődéjeként.

Sebestyén Bianka, intézményvezető, Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény
,,Megyében vezető bölcsőde volt, és az egész megyei bölcsődei hálózatnak segítette a szakmai munkáját. Én úgy gondolom, hogy minden évtizedben mondhatom, sokat fejlődött, változott alakult a szakma. Gondozókból kisgyermeknevelők lettek, szakmai dolgozókból bölcsődei dajkák.”

Fokozatosan kialakult a családlátogatás, az anyás beszoktatás, a napirend, folyamatos a fejlődés.  Az épület infrastruktúrája is több pályázat támogatása révén megújult. A Napraforgó Bölcsőde vezetője, Panker Tasnádi Andrea köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy részei lehetnek a három év alatti gyerekek első emlékeinek, tapasztalatainak. László Győző alpolgármester szólt a város bölcsődefejlesztési terveiről is.

László Győző, alpolgármester
,,Én azt gondolom, hogy országos viszonylatban is büszkék lehetünk a bölcsődéinkre és ez természetesen az elmúlt 50 évnek a munkája és ami megjelenik a hétköznapokban, én azt gondolom, hogy a jövő tekintetében folyamatosan bővítjük a bölcsődei kört, jövő évben ha minden jól megy el tud kezdődni egy nagyobb bölcsőde beruházás a városban.”

A városi bölcsődék magas színvonalon szolgálják ki a szombathelyieket - tette hozzá az alpolgármester.

Vinczéné Menyhárt Mária - egészségügyi és közszolgálati osztályvezető
“A Napraforgó Bölcsőde ugyanúgy, mint a város többi bölcsődéje, amely összesen most hét bölcsőde amiről szó van nagy szakmai sikereket tudhat magának és nagyon sok gyermek érezheti magát biztonságban és kezdheti meg társadalmi életét az intézmény falai között. “

A családbarát 78 férőhelyes Napraforgó bölcsődében nagy hangsúlyt fektetnek a személyiség kibontására a hagyományok őrzésére, idegen nyelvek játékos tanulására a jövőben is.