Hírek

Cserélhető a régi hűtő

2016. június 17., 10:53

Folytatódik az Otthon Melege Program. Július 4-től újabb 500 millió forintos keretösszegben vissza nem térítendő támogatást biztosít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háztartási nagygépek, hűtő- és fagyasztóberendezések cseréjéhez. A pályázók között előnyt élveznek az energiatakarékos készülékek beszerzését tervező nagycsaládosok és nyugdíjasok.

Cserélhető a régi hűtő

Csendesen duruzsol ez a A++-os hűtő, amely 215kW éves áramfogyasztásával az energiatakarékos háztartási gépek közé tartozik. A 2014 szeptemberében indult Otthon Melege Program eddig mintegy 17 milliárd forint keretösszegben biztosított támogatást a pályázóknak. Ennek eredményeként mára több mint 85 ezer háztartás energiahatékonysága javult.

Sebestyén Balázs - értékesítő, SEBO Műszaki Szaküzlet
"A tavalyinál sokkal nagyobb érdeklődésre számítunk, számtalan kisnyugdíjas és nagycsaládos keresett fel minket már, hogy ők pályázhatnak elsőként ennek a programnak a keretében. Elsősorban az emberek a magasabb energiaosztályú termékeket keresik, tehát a A++-os és a A+++-os termékek iránt óriási az érdeklődés."

A támogatás összege A+ energiaosztályú készülék választásakor legfeljebb 25.000, A++ termék esetén 35.000, míg A+++ háztartási nagygépnél 45.000 forint. A támogatások révén jelentősen javulhat a lakossági energia-felhasználás hatékonysága, és csökkenhet a hazai szén-dioxid-kibocsátás.

Németh József
"Elsősorban annak örülök, hogy az államnak van olyan lehetősége, hogy biztosítja azt a 45 ezer forintot és így a nagycsaládosok és a kevés pénzű emberek is hozzá tudnak jutni egy ilyen készülékhez, ami a saját pénztárcájukból ad vissza pénzt."

A nyugat-dunántúli régióban a nyugdíjasok és nagycsaládosok július 18-tól, a további ügyfelek pedig július 20-tól pályázhatnak. Részletes információk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium honlapján kaphatók. (( (www.kormany.hu)