Hírek

Csődhelyzet az autópiacon

2010. augusztus 27., 16:26
Továbbra is csökken az új autóeladások száma. A legnagyobb visszaesés az olcsóbb kategóriájú gépjárműveknél tapasztalható, itt a csökkenés eléri a 70-80%-ot. Ez a kereskedők szerint már elviselhetetlen. Van, aki úgy gondolja, ha így megy tovább is az üzlet, jövő tavasszal bezárja a szalont.
Csődhelyzet az autópiacon

A drágább, presztízs autók eladása kevésbé esett vissza, de ez is jelentős. Ennél a kereskedésnél például 45%-os a csökkenés. Egyre kevesebben vásárolnak hitelre gépkocsit, a deviza alapú finanszírozás helyett a forintalapú került előtérbe. A csökkenő forgalom okozta kiesést csak részben tudják a kereskedések kigazdálkodni.

Cseri József - ügyvezető igazgató, Autófókusz Kft.
"Azok a cégek érzik meg kevésbé a válságot, ahol a szolgáltatások volumene és minősége lehetővé teszi azt, hogy a bevételek egy részét átcsoportosítva ezen a területen érjenek el növekedést."

Ilyen tevékenység lehet az autók szervizelése és műszaki vizsgáztatása. A használt gépjárművek kereskedőit kevésbé sújtotta a válság. Az egyik kereskedésben elmondták, hogy a jó műszaki állapotban lévő kocsikra hamar lehet vevőt találni. A szakemberek azt prognosztizálják, hogy a következendő években csak lassú növekedésre lehet számítani, így 2014-15-ben közelíthetik csak meg a válság előtti forgalmat.