Hírek

Csörgőlabda Kupát rendeztek Szombathelyen

2021. szeptember 13., 13:42

Az elfogadás és érzékenyítés jegyében Csörgőlabda Kupát rendeztek Szombathelyen, az egyetemi sportcsarnokban. A speciális sportág a kicsiket és a nagyokat is alaposan megmozgatta.

 

Csörgőlabda Kupát rendeztek Szombathelyen

A SzülőFöld Egyesület és a Vas Megyei Kézilabda Szövetség közös kezdeményezésére negyedik alkalommal rendezték meg hétvégén a Csörgőlabda Kupát, amelyre az egész országból érkeztek sportolók és versenybírák. Már visszatérő versenyzőket is köszönhettek az ünnepélyes megnyitón. A sportrendezvény célja, hogy az épek és a látásukban korlátozottak egy csapatban dolgozzanak a győzelemért. Bárki csatlakozhatott a sportolókhoz, egyetlen kitétel a fekete szemüveg használata volt. A tájékozódást a pályára elhelyezett drótok, kapuk és látáson kívüli érzékszervek - így a hallás, tapintás - segítették. A speciális verseny népszerűségét jól mutatta, hogy kisiskolásoktól kezdve az idősebb korosztályon át, mindenki képviseltette magát. A rendezvény egyik fő alappillérét az egymás iránti elfogadás és nyitottság adta, ezért érezte úgy a Vas Megyei Kézilabda Szövetség vezetősége, hogy partner lesz a sportos kezdeményezésben.

Farkas Ágnes - szervező, Vas Megyei Kézilabda Szövetség elnöke
Igyekszünk népszerűsíteni nemcsak a csörgőlabdát, hanem magát ezt az elhivatottságot, ezt az eszmét. Az Őrvidékházával nagyon jó kapcsolatunk van és azt hiszem, hogy ez meg is fog maradni a jövőben. Mindent megteszünk azért, hogy egyre több ember ismerje meg a hátrányos helyzetű embereknek a sportágait.

A kiváló, ugyanakkor családias hangulatú sportrendezvény ezúttal is nagy sikert aratott, így a szervezők ígérete szerint hamarosan újabb megmérettetésen találkozhatnak egymással a versenyzők.