Hírek

Csúcsrangadó jön a futsal bajnokságban

2021. október 14., 19:06

A legutóbbi döntő két főszereplője csap össze a férfi futsal NB 1. nyolcadik fordulójában: a Berettyóújfalu és a Haladás együttese is a bajnoki címért zajló versenyfutásban szeretné megnyerni a pénteki találkozót, s ezzel lépéselőnyre szert tenni a legnagyobb riválissal szemben.

 

Csúcsrangadó jön a futsal bajnokságban

Gőzerővel készül a következő mérkőzésére a Haladás VSE futsal együttese. A legutóbbi bajnokság aranyérmese az elmúlt időszakban nem sokat pihent, hiszen 12 nap alatt négy tétmérkőzést is játszott. A címvédő esélyeshez méltó módon minden találkozóját megnyerte, ezzel pedig listavezetőként várhatja a 8. fordulót, amely talán a szezon legjobban várt derbije lesz. Juan Ramon Calvo Rodriguez együttese a Berettyóújfalu otthonában lép pályára, amellyel szemben a legutóbbi bajnoki döntő sorozatát játszották és nyerték meg a szombathelyiek. A zöld-fehér együttes spanyol nemzetiségű vezetőedzője szerint idegenben is győzhet a Hali.

Juan Ramon Calvo Rodriguez - vezetőedző, Haladás VSE
Nagyon izgalmas meccset várunk, szerintem az egyik legjobb csapat a bajnokságban. Amit a legutóbbi hétvégék eredményei is mutatnak és remélem, hogy hasonlóan játszunk, mint tettük Kecskeméten, mert ott nagyon jó teljesítményt mutattunk. Remélem, hogy mind a három pontot begyűjtjük.

A nyári időszakban kicserélődött a Mezei Vill FC kerete, ugyanakkor a céljuk nem is lehet más, mint a szombathelyiektől visszahódítani az első helyet. Ennek ellenére akadozik a hajdúságiak szekere, hiszen a DEAC ellen egy döntetlenre voltak képesek, míg hazai környezetben a Kecskemét győzte le a trencsényi alakulatot. A vasi együttes kapusa, Gyimesi Máté kiélezett meccset vár pénteken.

Gyimesi Máté - játékos, Haladás VSE
Átalakult a keretük, több magyar játékos van, most kevesebb külföldit foglalkoztatnak, de úgy gondolom, hogy ettől függetlenül az elsőtől az utolsó pillanatig kell koncentrálni ellenük. Láttuk, hogy több meccsen is azért veszélyesek, nem szabad, hogy megtévesszen az, hogy otthon esetleg a Kecskeméttől kikaptak vagy X-et játszottak. Úgy gondolom, hogy amiben eddig is jók voltunk, stabil védekezésből indítani és a centerjátékkal - ami nálunk kimondottan erősségünk - arra kell figyelni. Ha ezeket betartjuk, akkor megszerezzük a három pontot.

A hosszú út miatt a csapat már csütörtök délután útra kel, és még egy tréningre is sor kerül az összecsapást megelőzően. A Berettyóújfalu-Haladás VSE bajnoki mérkőzést pénteken rendezik este fél héttől a Pálfi István Rendezvénycsarnokban.