Hírek

Csütörtökön lesz gáz a Szűrcsapó utcában

2011. április 19., 19:10
Egy hete nincs gáz a Szűrcsapó utca 10. számú épületben. 7 napja gázszivárgás miatt zárták el az épülethez tartozó gázfőcsapot, de csak tegnap kezdték meg a hiba kijavítását. Évtizedek óta nem nyúltak a ház vezetékrendszeréhez.
Csütörtökön lesz gáz a Szűrcsapó utcában

Egy hete nincs gáz az épületben. Azóta villanyrezsóval főznek, és hősugárzó adja a meleget.

Rapos Erika
"Kitette a gázszolgáltató a liftbe, meg a lépcsőházba egy-két szórólapot, hogy drasztikusan kizárnak minket, gázszivárgás miatt."

Az egyik lakásban mérőóracserénél gázszivárgását észleltek, ami miatt végül az épülethez tartozó gázfőcsapot is el kellett zárni. 92 lakásban azóta nincs szolgáltatás. Hétfőn kezdték meg az alagsorban az elzárószerelvények javítását. Várhatóan csütörtöktől újra lesz gáz, mondja Lökkös Judit, a Szova osztályvezetője.

Lökkös Judit - osztályvezető, SZOVA Zrt.
"Az alagsori elzárók felújítása elkészül és csütörtökön reggel minden lakásban el lesz zárva a főcsap és úgy lesz nyomás alá helyezve a felszállóvezeték. Ha akkor valahol, lakásban vagy itt az alagsorban, szivárgást észlelünk, akkor ezt még ki kell javítani, de ez csütörtökön rendben lesz."

Húsvét után viszont az egész épületben ellenőrzik a hálózatot. Azt vizsgálják majd, hogy hol, milyen problémák vannak. A teljes hálózat felújítására ezt követően kerülhet sor, várhatóan a nyáron. Ezt viszont már szakaszosan fogják végezni, ez egyszerre 10 lakást érint majd.