Hírek

DADA: Verseny a szenvedélybetegségekről

2010. május 07., 16:55
1992 októberében indult el az az ifjúsági bűnmegelőzési program, amelynek alapelemeit az Egyesült Államokból vette át a magyar rendőrség. A DADA-programban több tízezer magyar iskolás vesz részt. A témához kapcsolódó megyei vetélkedőt minden tavasszal megrendezik Szombathelyen. Idén is a Simon István utcai iskola volt a házigazda.
DADA: Verseny a szenvedélybetegségekről


Az idei DADA-vetélkedőre kilenc csapat nevezett. Környezetvédelmi kérdések, drog-totó és alkohollal kapcsolatos közmondások gyűjtése is szerepelt az idei feladatsorban. A verseny, mint minden évben, idén is csapatnév-választással kezdődött .

A versenyre 6. és 7. osztályos tanulókból álló négyfős csapatok nevezhettek. A diákok hetek óta készültek a vetélkedőre. Azt mondják, a felkészülés is legalább olyan érdekes volt, mint maga a verseny. A programot oktató rendőrök segítségével sok témát körbejártak.

Mester Luca - versenyző, Simon istván utcai iskola 
"Az emberek hogy el tudnak kanászkodni a drog és az alkohol hatására. Izgalmas volt."

A káros szenvedélyekkel foglalkozó  DADA-program 16 éve működik a megyében. Jelenleg 29 iskola 1300 diákja találkozik rendszeresen a rendőrség munkatársaival, hogy a dohányzásról, az alkoholról és a kábítószerekről beszélgessenek.

Németh Andrea - rendőr százados, D.A.D.A.-koordinátor
"Havonta egyszer járunk ki 45 percre, osztályfőnöki óra keretében. De ha az iskolák megkérnek minket, szívesen kimegyünk diáknapokra, ilyen rendezvényekre, ott képviseljük a rendőrséget."

Az idei DADA-vetélkedőt most is a megyei rendőrfőkapitányság munkatársai szervezték meg. A feladatok összeállításban és a vetélkedő lebonyolításában a Simon István utcai iskola pedagógusai is részt vettek.