Hírek

Darts - Három napon át szálltak a nyilak a Haladás Sportkomplexumban

2021. október 11., 15:44

Nem sikerült Budavári Zsombornak a címvédés, Takács Gábor személyében új győztest avattak a II. Haladás Darts Openen. A hazai színeket képviselő játékosok közül Dobos Dávid és a 12 esztendős Csóka Dániel szereplése volt kellemes meglepetés.

 

Darts - Három napon át szálltak a nyilak a Haladás Sportkomplexumban

Új bajnokot avattak a II. Haladás Darts Openen. A magyar Darts Szövetség égisze alatt megrendezett nyílt versenyre amatőrök és profi, igazolt sportolók is nevezhettek. Mivel a legutóbbi hétvégén Szombathelyen rendezték a magyar nemzeti bajnokság 9. fordulóját, valamint a vasi megyeszékhelyen hirdettek magyar kupagyőztest STEEL szakágban, így rengetegen érkeztek az erőpróbára, a szervezők legnagyobb örömére. A Szombathelyi Darts Club Sportegyesület ezúttal nem csak játékosokkal vett részt az erőpróbán, de házigazdaként a lebonyolításban is tevékenyen részt vettek. Kurucz Tamás, a klub elnökségének tagjaként elégedett volt a rendezvény színvonalával, illetve a három napon át tartó dartsünneppel.

Kurucz Tamás - szervező, Szombathelyi Darts Club Sportegyesület
Hagyományteremtő jelleggel van ez a Haladás Open. Ez egy szombathelyi darts hétvége, tavaly felkért minket a Magyar Darts Szövetség, hogy rendezzünk egy háromnapos rendezvényt, amibe van egy open, egy nemzeti bajnokság illetve egy Magyar Kupa. Annak a következő állomása vagy megismétlése a mostani hétvégi rendezvény, amely az országos bajnoki utolsó fordulója,a hol gyakorlatilag el fog dőlni a magyar bajnoki cím. Illetve a magyar kupában pedig az mindig egy fordulós, minden évben egyszer van, úgyhogy külön öröm számunkra, hogy egy ilyen kupát lebonyolíthatunk. Ott mindenképpen az adott év kupagyőztesét fogjuk ünnepelni.

Budavári Zsombor címvédőként indult a II. Haladás Openen. Ezúttal nemcsak a riválisokkal, hanem az esélyesség terhével is meg kellett birkóznia a szombahelyi egyesület versenyzőjének. A visszafogott kezdés után úgy tűnt, hogy sikerül megvalósítania az elképzeléseit.

Budavári Zsombor - játékos, Szombathelyi Darts Club Sportegyesület
Mindenképpen egy nagy teher, de próbálom ezt azért kizárni és ezért is próbálok odafigyelni, hogy jól tudjak játszani most is.  

Végül Budavári Zsombornak nem sikerült megvédenie elsőségét, ezúttal a Pheonix Darts Sportegyesület kiválósága, Takács Gábor nem talált legyőzőre. A döntőben a szombathelyiek reménységét Dobos Dávidot nagy csatában sikerült legyőznie. A vasi klub büszke lehet a 12 esztendős Csóka Dánielre, aki igazi nagyágyúkat búcsúztatva a legjobb nyolcig menetelt.