Hírek

Diákolimpiai ezüstérmes a Derko

2013. március 13., 18:26

A második helyen végzett a Derkovits Gyula Általános Iskola I. és II. korcsoportos csapata a diákolimpai játékos sportversenyének országos döntőjében. A szombathelyi gyerekeket csupán az évek óta egyeduralkodónak számító egri Hunyadi tudta megelőzni.

Diákolimpiai ezüstérmes a Derko

Több hónapon át tartó előcsatározás után rendezték meg a diákolimpia játékos sportversenyének döntőjét Budapesten. A viadalon a nyugat-dunántúli régiót a  Derkovits-iskola csapata képviselte. A szombathelyi gyerekek remek formában érkeztek a végső megmérettetésre.

Bartha Dávid versenyző, Derkovits-iskola
"Mi rengeteget készültünk erre a versenyre. Sokszor jöttek a szülők is az Aréna Savariába segíteni nekünk. Mi az éremszerzés reményében utaztunk oda és ez sikerült is."

Az országos döntőben tíz versenyszám után hirdettek eredményt. A derkósok összesen hét futamot zártak dobogós helyen és csupán háromszor maradtak ki a legjobb háromból. Főként a verseny hajrájában remekeltek a szombathelyi gyerekek.

Gemeiner Lili versenyző, Derkovits-iskola
"Az eleje  még nem volt annyira jó. A harmadik szám végét elrontottunk és akkor megszídtak egy kicsit minket, de utána már nagyon erősen és jól versenyeztünk és három számban megvertük az Egert és abban lettünk elsők."

A Derkovits csapata végül a 72 ponttal győztes Eger mögött 58 ponttal másodikként zárt. A szombathelyi iskolások így összességében két helyezést javítottak a tavalyi eredményükön.

Kovács Frigyesné testnevelő, Derkovits-iskola
"Azt hiszem, hogy a csapatunknak mindig is az volt az erőssége, hogy nem egy-egy kiugróan jó gyerek van, hanem olyan nagyon egységes. Ahogy a gyerekek is mondják, gyorsabb a csapatunk, mint az elmúlt években. Ezt azért mi már láttuk, mert rengeteget gyakoroltunk."

A szombathelyi oktatási intézmény 18 alsótagozatos tanulóval  vett részt az országos döntőn. Közülök jövőre 12-en ismét csapattagok lehetnek, így nagy esély lesz a kitűnő eredmény megismétlésére.