Hírek

Diplomán innen és túl

2010. június 14., 08:06

Az oktatás színvonalának javítását és a hallgatók elhelyezkedési esélyeinek növelését is segíti az a két éves program, amelyre több mint 200 millió forintot nyert a Nyugat-magyarországi Egyetem. A program részeként felmérik, hogy a végzett hallgatók hogyan boldogultak a diploma átvételét követően, és az eddigieknél is több segítséget adnak a diákoknak az elhelyezkedéshez. 

Diplomán innen és túl


A Karrier Iroda hirdetőtábláján rengeteg álláshirdetést lehet találni. A tapasztalatok viszont azt mutatják, hogy a diákok rendszerint csak az utolsó félévben kezdenek komolyabban foglalkozni azzal, hogy munkahelyet találjanak. Kinga sem keresett még magának állást, de részt vett az egyetemi központban egy féléves karrierépítési kurzuson.

Kontics Kinga, hallgató
"Az önéletrajzot hogyan írjuk meg, a motivációs levelet. Az alapvető kérdéseket gyakoroltuk egy állásinterjú kapcsán."

A kétéves program egyik célja éppen ezért az, hogy a diákokat felkészítse arra, hogy tudatosabban tervezzék meg életpályájukat, mondja Márkus Attila. A program öt eleme közül a Savaria Egyetemi Központ a karrierszolgáltatások fejlesztését irányítja.

Márkus Attila, modulvezető - NymE-SEK
"Karrierkutatást végeztünk 1000 fő bevonásával, karriermendzsment kurzust indítunk, karriernapkat, mini állásbörzéket szeretnénk tartani."

A program részeként végzett hallgatókat kérdeztek arról, hogyan boldogultak a megszerzett diplomával. Az itt szerzett tapasztalatokat az oktatói munka megújítására is felhasználják. Támogatják a tehetséges tanulókat, emellett olyan információs rendszert is kialakítanak, amely a vezetői döntések előkészítéséhez nyújt segítséget. A program a tervek szerint 2011-ben zárul.