MNB
MNB - 2

Hírek

Diplomaosztó és kitüntetések

2011. július 08., 15:54
450-en veszik át diplomájukat, vagy nyelvvizsga hiányában a  tanulmányok lezárását igazoló oklevelet ma és holnap a Nyugat-magyaroszági Egyetem Savaria Egyetemi Központ hallgatói közül. Az Agora-Művelődési és Sportházban rendezett ünnepi tanácsülésen ma kitüntetéseket is átadtak.
Diplomaosztó és kitüntetések

Címzetes egyetemi tanár lett Horváth Boldizsár főorvos, és tiszteletbeli egyetemi doktorrá választották Nyomárkai István akadémikust.  

Eredményes évet zárt a Savaria Egyetemi Központ, amit nemcsak a végzett hallgatók magas száma, hanem az elnyert pályázati források, a sikeres akkreditációs folyamatok is alátámasztanak - mondta Gadányi Károly elnök-rektorhelyettes a diplomaosztó ünnepségen. Az alap- és mesterképzésben, vagy felsőfokú szakképzésben részt vett hallgatók közül 450-en vehetik át a végzettséget igazoló okiratot.  

Dr. Czetter Ibolya - elnökhelyettes, NymE-SEK
"Részben oklevelet, részben elismervényt adunk, mert a nyelvvizsga hiányzik. Ez évről-évre visszatérő probléma."

Faragó Sándor, a  Nyugat-magyaroszági Egyetem rektora a végzett hallgatók megszerzett tudását méltatta, ugyanakkor az elhelyezkedés nehézségeiről is beszélt.

Rybár Olivér - geográfus
"Geográfus mesterszakon végeztem, szeretnék elhelyezkedni a tudományos pályán, de nem könnyű állást találni."

A kétnapos ünnepi tanácsülésen 70 hallgató vehet át kitüntetéses diplomát. Az egyetemi központ címzetes egyetemi docens címet adományozott Puskás Tivadar polgármesternek és Majthényi Lászlónak, a megyei közgyűlés alelnökének. Először az egyetemi  központ történetében átadták az adományozható legmagasabb elismerést, amit Nyomárkay István akadémikus kapott.

Prof. Dr. Nyomárkay István
"Közreműködtem a szláv szakok oktatásában, az akrreditációs folyamatokban, kurzusokat vezettem, sok szállal kötődöm Szombathelyhez."

A Savaria Egyetemi Központ képzéseire a következő tanévre mintegy négyezren jelentkeztek. A felvételi eredmények július 22-én kerülnek nyilvánosságra, az egyetem várhatóan augusztusban pótfelvételit is tart.