Hírek

Dobó SE: Irány Tokió!

2021. július 19., 14:28

A felkészülés hajrájában vannak a Dobó SE kalapácsvetői, akik ma este már útnak indulnak, hogy részt vegyenek a tokiói olimpián. Gyurátz Réka és Halász Bence tíz napos akklimatizációs időszakot követően augusztus 1. és 4. között lépnek dobókörbe.

 

Dobó SE: Irány Tokió!

Az utolsó szombathelyi edzésnap előtt, hétfő reggel tartottak sajtótájékoztatót a Dobó SE központjában. A vasi sportegyesület őrzi a 25 éves hagyományt, és idén is delegál sportolókat az ötkarikás játékokra. Gyurátz Réka és Halász Bence már 2019 nyarán biztosította helyét a tokiói ötkarikás játékokon, ennek köszönhetően olyan nagy klubtársak mellé iratkoztak fel mint Pars Krisztián, Dívós Katalin és Gécsek Tibor. A koronavírus-járvány miatt az eredeti dátumhoz képest egy évvel később, 2021. augusztus első napjaiban állhatnak dobókörbe a szombathelyi kalapácsvetők. Gyurátz Réka örült a halasztásnak.

Gyurátz Réka - olimpikon, Szombathelyi Dobó SE
Úgy gondolom, hogy nekem mindenképpen jól jöhetek ki abból, hogy egy évvel elhalasztották az olimpiát, hiszen így rendbe tudtam tenni a mozgásomat. Remélem, hogy most már eléggé stabilizálódott annyira, hogy egy ilyen kiélezett helyzetben is elő tudjam húzni a legjobb mozgásomat aznap és talán ez egy jó eredményhez is vezethet.

Bizakodó az ötkarikás játékok kapcsán a klub másik olimpikonja, Halász Bence is, akit azonban sérülések hátráltattak a felkészülés során.

Halász Bence - olimpikon, Szombathelyi Dobó SE
Nagyon nehéz év volt, de úgy gondolom, hogy még így is nagyon szép lehet a vége. Én mindent megtettem annak érdekében, nagyon sokat dolgoztam azért, hogy jó legyen. Amelyik időszakban egészséges voltam, akkor még a normálisnak a dupláját is edzettem. Szóval azt várom, hogy kijöjjön ennek az eredménye és akkor az nagyon szép lehet.

A Dobó SE két kiválósága Németh Zsolt vezetőedzővel már hétfő este útnak indul, hogy Japánban tíz napos akklimatizációs időszakot követően beköltözzenek az olimpiai faluba. Az ötkarikás játékokon a szombathelyi kalapácsvetők augusztus 1. és 4. között lépnek majd dobókörbe.