Hírek

Doktorandusz konferencia

2010. augusztus 23., 09:22
A hallgatók és az érdekvédelmi szervezetek között gördülékenyebb és hatékonyabb kapcsolatot kell kialakítani, mint eddig - hangzott el azon a konferencián, amelyet három napon át tartottak Szombathelyen. A programzárón az eredményeket értékelték illetve képzéseken vettek részt a doktorandusz hallgatók.
Doktorandusz konferencia

A felsőoktatási intézmények és hallgatói önkormányzatok valamint a doktoranduszok szövetsége két éve sikerrel vett részt egy uniós pályázaton, amelyen közel 30 millió forintot nyertek el. A Társadalmi Megújulás Operatív program egyik zárórendezvényét pénteken tartották Szombathelyen. A projektnek az volt a célja, hogy olyan érdekképviseleti szervezetet alakítsanak, amely a hallgatók ügyeit hatékonyabban kezeli, mint elődeik. A doktoranduszokat vagyis a doktori fokozat megszerzésére készülő, diplomával már rendelkező hallgatókat képviselő szervezet elnöke szerint hosszú távú stratégiával kell készülniük és minél több érintettet kell bevonniuk a programba.

Kucsera Tamás Gergely - elnök, Doktoranduszok Országos Szövetsége
"Ezek eredményeit közöljük és bemutatjuk az itt jelenlévő doktoranduszoknak és beépítjük a képzésbe."

A doktoranduszok elnöke a projekt legnagyobb eredményének azt tartja, hogy határon átnyúló kapcsolatokat is kiépítettek.

Székely Tünde - Romániai Magyar Doktoranduszok és Fiatal Kutatók Szövetsége
"Ez egy hiánypótló tevékenység, amit el kell látni."

A magyarországi felsőoktatási hallgatói érdekképviseletek megújulási programja egy őszi budapesti rendezvénnyel zárul.