Hírek

Duális képzés az LUK-ban

2012. február 13., 23:00

Hét, az új duális képzésben résztvevő diák kezdte meg ma gyakorlati képzését az LUK Savaria Kft-nél. A duális képzés lényege, hogy a hallgatók az egyetemi éveik alatt egy teljes évet külső nagyvállalatnál töltenek, ezzel párhuzamosan pedig távoktatásban végzik el az utolsó két szemesztert. A győri Széchenyi István Egyetemről érkezett diákok elsőként vehetnek részt ebben az oktatási formában.

Duális képzés az LUK-ban

A hét hallgató ma délelőtt írta alá tanulmányi szerződését a LUK Savaria Kft-nél. Mindezt hosszú előkészület előzte meg - mondta el a tájékoztatón a cég személyügyi vezetője - hiszen nekik is ki kellett dolgozniuk az oktatás rendszerét és meg kellett teremteniük a feltételeket. A hallgatók 6, a duális képzésben résztvevő nagyvállalat közül választhattak.

Tóth Gergő Csanád hallgató
"Azért a LUK-ot választottam, mert a gyárlátogatások során ez tetszett a legjobban. Tetszik, hogy nemzetközi. Remélem, hogy tudok fejlődni és a cég is meg lesz elégedve a munkánkkal."

A hallgatókat mentoraik segítik majd a következő egy évben. Mindannyian más-más területtel ismerkedhetnek meg ezidő alatt. A 6 fiú mellett egy lány is jelentkezett a LUK Savaria képzésére. Ő a hőkezelési és sajtolási terület munkájában vesz majd részt.

Palány Nikolett hallgató
"Azért ezt a területet választottam, mert ez érdekel a legjobban. És úgy gondolom, hogy az iskolában nem tudunk olyan részletesen megtanulni dolgokat, mint úgy hogyha egy vet cégnél töltünk, itt megtanuljuk azokat a dolgokat alaposabban."

A képzés idején a cég ösztöndíjat, szabadságot és szállást is biztosít a hallgatóknak. Itt olyan tudást birtokába juthatnak a diákok, melyet más termelő nagyvállaltoknál is hasznosíthatnak majd, segítségével azonnal el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon.

Kenyeresné Vörös Rita személyügyi vezető, LUK Savaria Kft.
"Célunk tulajdonképpen ez is - mivel egy dinamikusan fejlődő vállalat vagyunk, nagyon sok jelenleg is nyitott mérnöki pozícióval bírunk, és a következő évek azt mutatják, hogy még több mérnökre lesz szükségünk - hogy az utánpótlást tudjuk biztosítani magunknak."

A cég azoknak a hallgatóknak, akik jól teljesítenek a gyakorlat során, a diploma kézhezvétele után állást is tud majd biztosítani.