Hírek

Egész napos rendezvénnyel csábította a sport barátokat a Szombathelyi Asztalitenisz Kör

2023. június 06., 20:04

Egész napos rendezvénnyel csábította a sport barátokat a Szombathelyi Asztalitenisz Kör. A hagyományos pingpong kupának az asztalitenisz csarnok adott otthont, ahol ezúttal amatőrök ragadtak ütőt.

Egész napos rendezvénnyel csábította a sport barátokat a Szombathelyi Asztalitenisz Kör

Az energiaköltségek miatt télre bezárt a Szombathelyi Asztalitenisz Kör otthonaként funkcionáló csarnok, amely tavasszal újranyitott, és ismét bajnoki mérkőzéseknek adott otthont. Eredményesen szerepeltek a Szarka Tibor irányításával készülő SZAK-versenyzők. Az egyesület az amatőrök számára is biztosít versenyzési lehetőséget. A Pünkösd-kupa már hagyományos tornaként szerepel a klub naptárában. Nem véletlen, hogy a régió egyik kiemelt erőpróbája lett.

Szarka Tibor - főszervező
- Hagyományosan minden évben rendezünk amatőr asztalitenisz versenyt itt a szombathelyi asztalitenisz csarnokban, Szombathely Megye Jogú Város támogatásával. Most is így történt, mivel tavaly nagyon népszerű volt ez az esemény, ezért idén is úgy gondoltuk, hogy megrendezzük ezt. Mint korábban, így most is nagyon sokan eljöttek az amatőrök közül az asztalitenisz-versenyre. Hozzáteszem, hogy vannak itt az amatőrök között olyanok, akik egykoron játszottak NB-s bajnokságban, de az utóbbi években már nem. Az a feltétel, hogy nem játszhat NB-s bajnokságban senki, aki itt elindult. 

A tornára a korábbi profi tapasztalatokkal felvértezett versenyzők mellett a megyei első- és másodosztályban játszó asztaliteniszezők is neveztek. A viadal fontos szerepet tölt be az utánpótláskorú sportolók tehetséggondozásában is, hiszen versenykörülmények között szerezhetnek tapasztalatot, később pedig akár a Szombathelyi Asztalitenisz Kör igazolt játékosai lehetnek. A nívós rendezvény végén valamennyi korosztályban hirdettek győztest.