Hírek

Egészségprogram diákoknak

2011. június 03., 16:43
Az egészséges életmóddal, a fogyatékkal élők mindennapjaival is megismerkedhettek a diákok ma a Fő téren. A belváros funkcióbővítő megújítása részeként rendezték a programot, amelyen négy általános és négy középiskola diákjai vettek részt.
Egészségprogram diákoknak

Szokatlan látvány fogadta ma a Fő téren sétálókat. Kamion parkolt a Városháza előtt, kicsit távolabb pedig egy vitorlás kötött ki. A diákok az újraélesztés alapjait tanulták. Sikeres uniós pályázatnak köszönhetően ezen a napon vetélkedő helyszínévé változott a városközpont. .
Többek között az újraélesztés alapfogásait is megtanították a gyerekeknek a mentőszolgálat munkatársai.


Bakos Judit
Könnyű, meglehet tanulni. Először nehéz, de aztán meglehet tanulni. Egyszerű.


Balassa Dániel
Én még nem tudtam, hogy ezt így kell. Furcsa volt megtanulni. De úgy gondolom, hogy tapasztalatszerzésnek jó volt. Nehéz megcsinálni.
 
Puskás Tivadar is részt vett az újraélesztési bemutatón. A polgármester szerint fontos, hogy a diákok tisztában legyenek azzal, mit kell tenni egy esetleges veszélyhelyzet esetén.

Dr. Puskás Tivadar - polgármester
Ezt meg kell tanulni mindannyiunknak. Manuális tudás. De a lényeg, hogy a segítés szellemiségét, a segítés örömét tanuljuk meg és sajátítsuk el.
 
A diákok kiállítások, számítógépes játékok, ügyességi feladatok segítségével megismerkedhettek a fogyatékkal élők mindennapjaival. Emellett kipróbálhatták - igaz csak szárazföldön - a vitorlázást is. Minden állomáson gyakorlati és elméleti próbatételek várták a diákokat. Ez volt a 6 programból álló, belváros funkcióbővítő megújítása projekt utolsó előtti állomása.