MNB
MNB - 2

Hírek

Egy éves a Városháza előtti Lapozó könyvcsere pont

2023. június 09., 10:46

Egy éves a Városháza előtti Lapozó könyvcsere pont. Ez alkalomból jelentette be az önkormányzat a Libri-Bookline-nal közös jövő heti programokat. 16-án és 17-én a Bloomsday keretében várják a látogatókat könyvteraszra és könyvcsere-piknikre. Helyi írók, költők dedikálnak a rendezvényen, de ajándékokkal is készülnek a szervezők.

Egy éves a Városháza előtti Lapozó könyvcsere pont

Több mint tucatnyi könyvet hozott ez a hölgy a Lapozóba. Azért tette a polcra a köteteket, hogy másnak is örömet szerezzenek. Éppen egy éve állították fel a könyvcserepontot a Városháza előtti téren.

"Két kis tömzsi láb, mint pici, görbe ág.”
A születésnap alkalmából programismertető sajtótájékoztatót is tartottak, ahol Bujtás Ervin zenélt. A Libri-Bookline először a kultúráért is felelős alpolgármestert kereste fel a Lapozó ötletével.

Horváth Soma - alpolgármester
“Tavaly telepítettük közösen, óriási népszerűségnek örvend, én is vittem már innen könyvet, egy Weöres Sándor könyvet egyébként, és hoztam is már egyébként pont egy Rejtő-krimit, azt hiszem, hogy az olvasás egy nagyon jó dolog, és egy kicsit kikapcsol minket, és nagyon, nagyon nagy öröm, amikor azt látom, hogy ez a patkó, mainek a két oldalán padok is vannak, és olyan embereket látok itt az ügyintézés után megpihennek, leülnek, és sokan olvasnak is.”

A Lapozó több nagyobb városban is működik már. Szombathelyen közterületre telepítették, hogy mindenki bármikor hozzáférhessen.

Bistey Attila - PR-koordinátor - Libri-Bookline Zrt.
“Az a célunk, hogy egy körforgásos gazdasághoz valamilyen módon hozzá tudjunk járulni, újrahasznosítjuk a könyveket, újrahasznosítjuk az olvasásnak az élményét, ezt a célt szolgálja a Lapozó, és ehhez kapcsolódóan egy hosszabb távú együttműködés is létrejött Szombathely önkormányzatával.”

A Bloomsday alkalmából jövő héten kitelepül a Bookline-terasz, a mozgó könyvesboltban olvasgatni is lehet. Akciók, ajándék és dedikálások is várják az irodalomkedvelő közönséget - szombathelyi írók, költők is részt vesznek a programban.

Horváth Soma - alpolgármester
“Jövő héten 16-án kezdődik a Bloomsday, és mi köré épülne, mint az irodalom, egy könyv, a Ulysses köré, a Bookline egy könyvcsere ponttal és egy úgymond ilyen pavilonnal is készül, a könyvcsere pont a Schrammel udvarban lesz egész nap, és egy könyvpavilon, egy olvasósarok is létre fog jönni, ahol vásárolni is lehet tőlük, babzsákok, kisszékek, jöjjenek el, és olvassanak!”

17-én az Éva-malom udvarában könyvcsere-piknikre várják a látogatókat. Miskolcon volt ilyen legutóbb, ott pár óra alatt 1300 könyv cserélt gazdát.