Hírek

Egyetemi tanévnyitók

2011. szeptember 06., 11:41

Megkezdődött a tanév a szombathelyi felsőoktatási intézményekben is. A Savaria Egyetemi Központban szombaton, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán pedig hétfőn tartották az évnyitó ünnepséget. A két intézményben közel 2000 első éves hallgató kezdi meg a 2011/12-es tanévet.

Egyetemi tanévnyitók

A Savaria Egyetemi Központban az elmúlt évben a természettudományos képzés fejlesztése volt a fő cél, emellett az intézmény kérésére megalapították a Római Katolikus Egyetemi Lelkészséget is - mondta el Faragó Sándor az egyetem rektora.  Gadányi Károly köszöntőjében pozitívumként értékelte, hogy idén többen jelentkeztek fizika, kémia, és matematika szakokra. A hallgatói létszám is emelkedett.

Prof. dr. Gadányi Károly elnök-rektorhelyettes, NymE-SEK
"Örvendetes, hogy a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában a 2011/12-es tanévre 1726 hallgatót vettünk fel. Ez az elmúlt évhez képest is létszámban emelkedést jelentett. Én együtt voltam a fiatalokkal a napokban, nagyon várják, remélem már ők is a tanévkezdést, lelkesek."

Az első évfolyamos hallgatók a tanévnyitó ünnepségen esküt tettek, majd a város polgármestere is köszöntötte őket.

Dr. Puskás Tivadar polgármester, Szombathely
"Nagy öröm Szombathely számára, hogy megtisztelték a várost azzal, hogy itt kívánják folytatni tanulmányaikat, itt kívánnak felsőfokú végzettséget szerezni."

A Savaria Egyetemi Központ vonzó a fiatalok számára, számos szak közül választhattak idén is a hallgatók.

"Germanisztika szakos leszek és kézenfekvő volt, nagyon jó hírét hallottam az iskolának, a közelben is volt, és itt indult az a szak amit szeretnék."

Ma tartották a tanévnyitót a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Szombathelyi Képzési Központjában. Idén 186 elsős kezdi meg a tanulmányait itt. A tavalyi évhez képest nőtt a hallgatói létszám a védőnő és a szülésznő szakokon. Betlehem József dékán szerint nagy feladatok állnak az Egészségtudományi Kar előtt. Többek között kollégimi fejlesztéseket tervez az intézmény.

Dr. Betlehem József, dékán, PTE ETK
A kari képzési portfólió bővítése is szükséges a versenyképesség érdekében. Ennek során új BSC szakok kerülnek alapításra és mesterképzések kerülnek elindításra.

A tanévnyitó az elsőévesek eskütételével folytatódott- atmo (?) 1.32.38
majd az intézmény és a város képviselői fogadták az egyetem és Szombathely polgáraivá az elsőéves hallgatókat.