MNB - 2
MNB

Hírek

Egyházmegyei tanévzáró

2013. június 19., 19:54

Évzáró rendezvényre hívta oktatási-nevelési intézményeinek dolgozóit a Szombathelyi Egyházmegye püspöke. Veres András a Martineum kertjében rendezett kötetlen találkozón adta át a kiemelkedő munkáért járó Szent Gellért-díjakat.

Egyházmegyei tanévzáró

Hagyomány már, hogy a tanév befejeztével a megyés püspök találkozóra hívja az egyházmegye óvodáinak, iskoláinak dolgozóit: a pedagógusokat és munkatársaikat. Ilyenkor az egyházmegye fenntartásában működő valamennyi intézmény képviselteti magát.

Veres András megyés püspök
Velem találkozhatnak, de ..szeretném, ha egymás között is jó baráti és szakmai kapcsolatok alakulnának, ezért is van ez a rendezvény.

Ez alkalommal a sárvári katolikus általános iskola tanárai és diákjai adtak rövid műsort a vendégeknek, majd elismeréseket vehettek át az elmúlt évtizedekben kiemelkedő munkát végzők. A Katolikus Püspöki Konferencia által alapított Szent Gellért-díj arany fokozatát a sárvári iskola napközis nevelője kapta.

Varjú Miklósné tanító, Szent László Általános Iskola, Sárvár
A gyerekek szeretete, a gyerekek ölelése az kárpótol mindenért. A katolikus iskola mit jelent számomra? A legnagyobb vágyam és örömöm volt, hogy itt taníthassak.

A Szent Gellért-díj ezüst fokozatát a jánosházi iskolában 1996 óta gazdasági vezetőként példaértékűen dolgozó Zukovits Kálmánné vehette át.

Zukovits Kálmánné
Kedves volt a nevelőtestület, szerettek, örömmel fogadtak, és nagyon jó kis programok voltak, amiben nagy szeretettel vettünk részt. 22:14 És mindig volt segítség, ha megakadtunk, mindig volt, aki segített nekünk, úgyhogy én nagyon jól érzem magam itt az iskolában.

Az egyházmegye iskolái közül a szombathelyi is eredményes évet zárt, az intézmény iránti érdeklődés fokozatosan nő, és több tanulójuk is sikeresen szerepelt különböző tanulmányi versenyeken.

Englert Zsolt igazgató, Brenner-iskola
Büszkék lehetünk arra is, hogy az országos kompetencia-mérés eredménye 2012-ben .. iskolánk 6. osztályos diákjai a városban a legjobb eredményt produkálták az átalános oiskoai évfolyamokon.

A találkozón a megyés püspök elmondta: augusztusban az egyházmegyében is létrejön a Katolikus Iskolai Főhatóság helyi felügyelősége, amely az intézmények egységes gazdasági és nevelési irányítását biztosítja. A köszöntők után közös vacsorával és beszélgetéssel folytatódott a találkozó.