MNB
MNB - 2

Hírek

Egy hónapon belül kezdődik a Csaba utcai építkezés

2011. május 13., 10:22
Látványos szakaszába érkezik a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasútvonal korszerűsítése. A több mint 48 milliárd forint összköltségű fejlesztést az unió 41, 3 milliárd forinttal támogatja. A 110 km-es szakasz részeként nemcsak a vasútvonal, hanem az átjárók, köztük a Csaba utcai is megújul.
Egy hónapon belül kezdődik a Csaba utcai építkezés

A Csaba úti vasúti átjáró felé közlekedők számára jól ismert helyzet a lezárt sorompó és a piros lámpa. Rövidesen végleg elfelejthetik az erre járók a sok bosszúságot, amit az itteni hosszú várakozás okozott nekik.

Dr. Puskás Tivadar - polgármester
"Hamarosan építési területté válik az ottani terület és rövid időn belül, egy hónapon belül megkezdődnek a munkálatok."
 
A tervek szerint 585 napig, azaz kb. 1,5 évig épül majd a Csaba utcai felüljáró. 155 méter hosszú lesz, a kerékpárosok és a gyalogosok biztonságos átjutását pedig egy 52 méteres aluljáró segíti majd. A munkák ideje alatt teljes útzár lesz érvényben, forgalomelterelésre kell számítani. Az áthaladást ideiglenes utakon biztosítják majd. De nemcsak az autós- és gyalogosforgalmat, hanem a vonatközlekedést is befolyásolja a korszerűsítés.

Pál László - fejlesztési és beszerzésvezető, GYSEV
"Lesznek vasúti korlátozások, vágányzárak, amikor a vasúti közlekedést akadályozni fogja az építkezés és lesznek feszültségmentesítések, amikor nem lesz meg a villamos vontatás, tuljadonképpen nem tudom megígérni, hogy zökkenőmentesen fog történni, mert lesznek zökkenők."
 
A vasútfejlesztés eredményeként Sopron és Szombathely között 6-14 perccel lerövidült a menetidő, és a szengotthárdi szakaszon is sebességnövekedés várható a nyár végétől. Az új Csaba utcai átjárón várhatóan 2013-ban indulhat meg a forgalom.