MNB - 2
MNB

Hírek

Egységes pályaorientációs és pályaválasztási rendszer az oktatásban

2011. november 30., 17:09

Erre amiatt lenne szükség, hogy a diákok sokkal megalapozottabban tudjanak dönteni, amikor pályaválasztásra kerül a sor, hangzott el egy mai fórumon. Hangsúlyt kell arra is fektetni, hogy a diákok megismerjék a különböző szakmákat, az elhelyezkedési lehetőségeket.

Egységes pályaorientációs és pályaválasztási rendszer az oktatásban

Néhány hete tartott tanműhelyi nyílt napot az LUK Savaria. Az érdeklődő, pályaválasztás előtt álló diákok megismerkedhettek azokkal a gépekkel, eljárásokkal, amikkel a napi termelésben, gyártásban is dolgoznak a vállalatnál az emberek. Hasonló gyárlátogatásokat szerveztek a Vas Megyei Pályaorientációs Fórumban résztvevő szervezetek, hangzott el egy mai találkozón. Mintegy 500 diák ismerkedhetett meg ilyen módon egyes szakmákkal a megyében, segítve a pályaválasztási döntésüket.

Babos Csaba, ügyvezető igazgató - Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállakozásfejlesztési Alapítvány
A gyerekek közvetlen közelről ismerkedhetnek meg olyan szakmákkal, amikről lehet, hogy más elképzeléseik voltak. Megismerhették a fémipari, élelmiszeripari szakmákat, amikről lehet, hogy hallottak, de nem biztos, hogy reális képük volt ezekről.

Két évvel ezelőtt alakult a REKORD hálózat, amely három nyugat-dunántúli megyében dolgozik a foglalkoztatás élénkítésén. Vas megyében, egy sikeres pályázatnak köszönhetően a pályaorientációs tevékenységet fejlesztik. Ennek részeként olyan szakmai napokat tartanak, ahol oktatási- és képzőintézmények, szakmai szolgáltató szervezetek, munkaadók találkozhatnak, cserélhetnek információkat. Ezzel segítve például a diákok felkészülését, pályaválasztását a továbbtanulás előtt.

Básthy Béla, Irányító Csoport elnöke REKORD HÁLÓZAT
Helyben, a térségben nekünk is megvannak a saját feladataink. És a mai is egy ilyen program, ahol azok, akik képzéssel foglalkoznak közelebb kerüljenek a munkaadói igényekhez illetve azok, akik képzéssel foglalkoznak, akár felnőttképzéssel is, képet kapjanak a valós helyzetről, jóirányú intézkedéseket tegyenek.

A találkozón elhangzott: a megyében működő cégek a jövőben, fejlesztési terveik megvalósításához, mintegy 3-4000 fős létszámfelvételt terveznek. Gond azonban, hogy jelenleg nincs elegendő munkaerő a régióban. Sok esetben Kelet-Magyarországról kell munkavállalókat toborozni. A fémiparban, a kereskedelem és vendéglátás területén, valamint az építőiparban továbbra is keresettek a hiányszakmákban dolgozók.