Hírek

Elbúcsúztatták Dévai Boglárka Európa-bajnok tornászt

2023. december 20., 23:24

Megható pillanatok kísérték a Delfin Sportegyesület kedd esti ünnepségét, melynek középpontjában a klub két ikonikus alakja állt: elbúcsúztatták Dévai Boglárka Európa-bajnok tornászt, Rácz Gábort pedig 40 éves edzői jubileuma alkalmából köszöntötték.

Elbúcsúztatták Dévai Boglárka Európa-bajnok tornászt

Sikert sikerre halmozó tornász és edző volt az ünnepség főszereplője a zsúfolásig telt Arborétum Tornacsarnokban. Dévai Boglárka ezen az estén zárta le végérvényesen a pályafutását. A város vezetői mellett a válogatott szövetségi kapitánya, Berki Krisztián korábbi olimpiai aranyérmes tornász, jelenlegi szövetségi sportigazgató, valamint Kovács Zsófia, Bogi pályatársa is köszöntötték a visszavonuló Európa-bajnokot. Dévai Boglárka két évtized után szerzett hazánknak aranyérmet kontinensviadalon. Az ünnepség egyik legmeghatóbb pillanata a tornásznő sportpályafutásának fontosabb állomásait felidéző videó-összeállítás volt.

Dévai Boglárka - Európa-bajnok tornász

Nagyon-nagyon szívmelengető volt és tényleg, amint elkezdődött már a könnyeimmel küszködtem. Nagyon jó volt videóban is visszanézni, hogy honnan indultam és hova jutottam, hiszen tényleg belegondolva pici kislányként sohasem hittem azt, hogy Európa tetejére odaérhetek, de igenis sikerült.

40 éves edzői jubileuma alkalmából köszöntötték Rácz Gábort, a Delfin SE elnökét. A tréner megannyi fiatal tornász pályafutását egyengette, mellette főiskolai, egyetemi oktatóként valamint a Sportiskola igazgatójaként is tevékenykedett. Vízer Erzsébettel karöltve hozták létre a Szombathelyi Tornász Műhelyt, amely számos versenyzőt adott a felnőtt és korosztályos válogatottnak is.

Rácz Gábor - edző, elnök, Delfin SI SE

Az egyik szemem sír, a másik nevet, így szokták mondani. Elmúlt a negyven év, de azt gondolom, hogy nem haszontalanul. Négy termet építettünk a feleségemmel, végre le tudott ülni a torna szövetség, le tudott ülni a városvezetés és a tornászok is. Nagyon örülök, hogy a párom gondolata valósággá vált és együtt ünnepelhettem az Európa-bajnokkal. Óriási, ez így visszatekintve és a videókat nézve óriási élményt kaptam.

Bár Rácz Gábor jövő márciusban eléri a nyugdíjkorhatárt, tervei szerint folytatja a munkát, hiszen több tehetséges növendékkel foglalkozik jelenleg is a Delfin SE kötelékében.