Hírek

Élelmiszeriparisok sikere

2011. április 14., 13:58

Taroltak az Élelmiszeripari és Földmérési Szakképző Iskola diákjai az országos tanulmányi versenyeken. Több első helyezést is elhoztak a szakmai megmérettetésekről, és az iskola elnyerte a Kiváló Gyakorlati Oktatásért vándorserleget is.

Élelmiszeriparisok sikere

A diákok többsége, kiváló eredményeinek köszönhetően, részben vagy teljesen, mentesült a szakmai vizsga alól.

Édes az élet Pohl Zsófia és Varga Ádám számára. A diákok nemrég megnyerték az egyik legrangosabb, mezőgazdasági és élelmiszeripari iskolák tanulóinak megrendezett, tudományos diákköri versenyt, a Csapó Dániel Emlékversenyt.  A csokoládé történetéről, a praline és bonbonok világáról, a csokoládé élettani hatásairól írtak dolgozatot és saját kísérletükben 3 féle bonbont állítottak elő.

Pohl Zsófia
"Az emberek 90%-a szereti a csokoládét. És ez olyan téma volt, ami nagy közönséget fogott meg és Szekszárdon is nagy sikert arattunk vele."


A diákok által készített termékeket az iskola boltjában is meglehet hamarosan vásárolni. Jól szerepeltek az iskola diákjai az OSZTV élelmiszer-ipari szakmacsoport országos döntőjében is. 14-en jutottak be az iskolából a fináléba és meg is nyerték a viadalt.


Török Dóra
"Nagyon jók voltak a felkészítő tanáraink. Teljesen arra hagyatkoztam amit a suiliban megtanítottak."


 Az iskola 9 diákja 71% feletti teljesítményével mentességet szerzett a szakmai elméleti vizsga alól. A Szakma Kiváló Tanulója Országos Verseny döntőjében pék-cukrász szakmában 2 diák képviselte az Élelmiszeriparit. Többek között, bejglit, pozsonyi kiflit kellett készíteniük, Zacher tortát illetve tortára díszítést. Gergő marcipánból készített kálacsokrot.

Éder Gergő
"A virágok közel állnak hozzám. És ez egy nagy kihívás volt nekem."


Az iskola jól szerepelt az elmúlt években is az országos szakmai versenyeken. Szakemberek szerint ebben nagy szerepe van annak, hogy az iksola rendelkezik tanműhelyekkel.

Orbán István - igazgató-helyettes,  Élelmiszeripari-és Földmérési Szakképző Iskola
"Hiszen az öszes terméket szinte gyakorolhatják a tanulók. Nme éri őket meglepetés az ilyen országos versenyeken."


Az iskola földmérői közül hatan jutottak be a Mikoviny Sámuel Térinformatikai Emlékverseny országos döntőjébe. Valamennyien elérték a gyakorlati vizsga mentességéhez szükséges eredményt, emellett a kiemelkedő harmadik helyezést is elhozták.