MNB - 2
MNB

Hírek

Elhagyta a 3. milliomodik pótkocsi futómű az idén 30 éves BPW szerelősorát

2021. szeptember 29., 19:56

Ez alkalomból rövid ünnepséget tartottak a nagyvállalat gyártócsarnokában. Az eseményen elhangzott, az egykor és a ma gyártott tengely funkciójában megegyezik, a gyár azonban élen jár az innovációban, a vállalatcsoporton belül csak Szombathelyen állítanak elő az alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátást szolgáló kormányzott tengelyeket.

 

Elhagyta a 3. milliomodik pótkocsi futómű az idén 30 éves BPW szerelősorát

Folyamatosan készülnek a szerelősoron a nehézfutóművek. 1991-től, a szombathelyi gyár indulásától mostanáig hárommilliót gyártottak. A jubileumi darab egy japán ügyfélhez kerül, de a világ szinte minden tájára jutott az itt előállított tengelyekből.

A gyártást csak rövid ünnepséggel szakították meg a szerelősoron. A dolgozókról csoportképek készültek a három milliomodik darab futómű mellett.

Mándli Péter – ügyvezető igazgató, BPW-Hungária Kft.
„Ha a 30 évre visszatekintek, az abszolút büszkeség. Ez a gyár az elmúlt 30 évben Szombathelyen, Vas megyében jelentős dolgokat tett. Sok munkavállalónk van, ezzel jelentős képviselői vagyunk a helyi gazdaságnak. Az pedig, hogy a termékünk ilyen állandó, és a változásra, az elektromobilitásra, ami ma folyamatosan minden csapból folyik, kevésbé érzékeny. Ez a stabilitást jelenti a cég számára, illetve a munkahelyek számára, amiket biztosítunk dolgozóinknak.”

30 éve a szombathelyi gyár 150 fővel indult, közülük 82-an még ma is aktív tagjai a munkatársi közösségnek.

Kelemen József – vezető, Műszaki Képzőközpont, BPW-Hungária Kft.
„Annak idején én a TMK-ban kezdtem, most a tanműhelyben dolgozom a tanulókat képezzük. 2008-tól van tanműhelyünk, és rengeteg kollégát képeztünk, akik most is kollégák. Egy műszaki alaptudás szükséges a jó minőségű futóművek elkészítéséhez, ezért szükséges, hogy mi képezzük itt helyben a tanulóinkat.”

A több mint 1500 főt foglalkoztató szombathelyi gyár a vállalatcsoport 2. legnagyobb gyártóbázisa. Közúti- és mezőgazdasági futóművek, és futómű-rendszerek és azok alkatrészei készülnek itt. Az agráripari termékek tervezése, fejlesztése és értékesítése is a vasi megyeszékhelyen működő gyár feladata.