MNB
MNB - 2

Hírek

Elindul a tanév a Zeneiskolában is

2011. szeptember 02., 19:48

Jövő héten mintegy 1000 diáknak kezdődik meg a tanév a Bartók Béla Zeneiskolában is. A zenetanulás iránti igény egyelőre maradt a régi, az új közoktatási törvény miatt azonban létszámcsökkentéstől tartanak. Most ősszel avarják fel a vadonatúj kamaratermet is.

Elindul a tanév a Zeneiskolában is

Úgy tűnik, nem csökken  az igény a városban  a zenetanulás iránt. A szombathelyi Bartók Béla Zeneiskolának évek óta 1000 diákja van.
A tanulmányi átlagtól függő térítési díj jelenleg évi 13 ezer forint körül mozog, a közoktatási program változásával azonban ennek növelése várható. Emiatt pedig a diáklétszám csökkenésétől tartanak - mondta el híradónknak a zeneiskola igazgatója. Az új törvény tervezi az egésznapos iskola bevezetését, ez pedig - Orosz Sándor szerint - még inkább megnehezítheti a művészeti oktatást.

Orosz Sándor, igazgató Bartók Béla Zeneiskola
" Az egyéni hangszeres órák feltételei nincsenek biztosítva az iskolákban, és ezeket nem lehet beilleszteni az oktatásba. Ezeket az órákat a zeneiskola szaktermeiben kell megtartani, ahol megfelelő számú hangszer áll rendelkezésre."

Ez az a 115 férőhelyes, 44 millió forintnyi önkormányzati támogatásból megújuló Kamaraterem, melynek névadó ünnepségét október 1-jén, a zene világnapján tartják. A tökéletes akusztikájú, 21. századi vizuáltechnológiával felszerelt termet Tibold Ivánról, az iskola egykori igazgatójáról nevezik el.

A Bartók Béla Zeneiskola szeptember 5-én tartja évnyitó ünnepségét.