MNB - 2
MNB

Hírek

Elindult a Király kapusiskola

2013. március 29., 16:39

Rövid sajtótájékoztatóval, majd azt követően egy nyilvános edzéssel megnyitotta kapuit Szombathelyen Király Gábor nemzetközi kapusiskolája. A válogatott labdarúgó tervei szerint a legjobbak jutalomként a német Bayer Leverkusen csapatával gyakorolhatnak majd két napon át.

Elindult a Király kapusiskola

A magyar labdarúgó válogatott és a német 1860 München csapatának  hálóőre, Király Gábor nyitott nemzetközi kapusiskolát Szombathelyen. A jeles eseményre a kitűnő kapuvédő is hazaérkezett a vasi megyeszékhelyre.

Király Gábor labdarúgó, 1860 München
„Ez a kapusiskola azért jött létre, mert valamilyen szinten már 20 éve űzöm ezt a szakmát és többször volt már érdeklődés, hogy a tapasztalataimat mikor kívánom átadni a fiataloknak. Én mindig azt mondtam, hogy amíg aktív sportoló vagyok, addig a munkámra szeretnék koncentrálni. De mellette már vannak olyan lehetőségek, amit meg kell ragadni."

Első alkalommal húsz 10 és 22 év közötti ifjú kapus jelentkezett a táborba. A mostoha időjárási körülmények miatt azonban csak nyolcan, tízen vesznek részt  a foglalkozásokon.

Pfeiffer Balázs labdarúgó, Érd
"Első sorban azért érkeztem ide, hogy tudjak fejlődni és az is nagy szó, hogy Király Gáborral lehetünk együtt és edzhetünk vele. Ezen az úton-módon szeretném nagyobb csapatok érdeklődését felkelteni."

Király Gábor tervei szerint a két napig tartó tanolyamokon  gyakorlati és elméleti foglalkozások  váltogatják majd egymást. A turnusok végén a szakemberek minden alkalommal  megválasztják majd a tábor legjobbját, aki a német első osztályban szereplő Bayer Leverkusen együttesével gyakorolhat majd két napon át.