Hírek

Elismeréseket adtak át a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság vármegyei kirendeltségén

2023. november 15., 18:52

Elismeréseket adtak át a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság vármegyei kirendeltségén olyan szakemberek számára, akik a szociális és gyermekvédelmi ellátás területén évek óta kiemelkedő munkát végeznek. Idén öten vehettek át kitüntetést.

Elismeréseket adtak át a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság vármegyei kirendeltségén

A kőszegi Borostyánkő Gyermekotthon lakói kulturális műsorral köszöntötték a megjelenteket a szociális munka napja alkalmából tartott ünnepségen.

"Gondok kése húsunkba vág..."

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság vezetőjének szavait helyettese, Joó Aranka tolmácsolta.

Joó Aranka - szakmai főigazgató helyettes, Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság
“Azért dolgozunk, hogy hozzásegítsük embertársainkat a lehető legteljesebb élethez, hogy esélyt teremtsünk számukra ahhoz, amire mindannyian várunk, hogy minden ránk bízott embertársunk megtalálja helyét és szerepét a világban önállóan, vagy segítség igénybevételével, de boldogulni tudjon. Ha mindezek megvalósításához egy kicsit is hozzá tudunk tenni, már nem volt hiába a fáradozásunk. Ez adja a munkánk valódi értékét.”

A főigazgatóság minden évben elismeréseket ad át a szociális munka napja alkalmából az általa fenntartott intézményekben és a kirendeltségeken dolgozó szakemberek számára. Most öten vehettek át főizgazgatói dicséretet kiemelkedő szakmai tevékenységükért. Elismerésben részesült 10:15 Krepliné Simon Zsanett, az Ezüsthíd Integrált Szociális Intézmény munkatársa, aki helyett Illés Lívia intézményvezető-helyettes vette át a díjat, 10:50 valamint Hendlerné Győrvári Anikó, a Rábaparti Integrált Szociális Intézmény vezető ápolója.

Hendlerné Győrvári Anikó - vezető ápoló, Rábaparti Integrált Szociális Intézet
“Legfontosabbnak azt tartom, hogy az otthonban élő lakók, ellátottak mindent megkapjanak, mind egészségügyi ellátást, mind a szociális területi ellátást, foglalkoztatást, valamint mindemellett nagyon fontosnak tartom azt, hogy az ott dolgozók kollégák is a lehető legkomfortosabban érezzék magukat, illetve ők is biztosítani tudjanak mindent az ellátottak részére.”

Dicséretet kapott Fejes Zsuzsanna, a Gyermekvédelmi Központ és Általános Iskola gyermekvédelmi ügyintézője, Pietrowskiné Végh Andrea, a Rózsakert Integrált Szociális Intézmény adminisztrátora és Lőrincz Mária, a Gyermekvédelmi Főigazgatóság költségvetési referense.