Hírek

Elkezdődött a parkolóépítés második üteme a Stromfeld-lakótelepen

2024. március 27., 11:50

Elkezdődött a parkolóépítés második üteme a Stromfeld-lakótelepen. 12 új, térköves várakozóhelyet alakítanak ki a garázsoknál lévő második és a harmadik félköríves területen. A SZOVA munkatársai már javában dolgoznak, a lakótelepen élők két héten belül használatba vehetik az új parkolókat.

Elkezdődött a parkolóépítés második üteme a Stromfeld-lakótelepen

2022-ben kezdték el az új parkolóhelyek kialakítását a Stromfeld-lakótelepen, hogy enyhüljön a zsúfoltság. A garázssorok végében lévő félköríves zöldterületeket terveztette át az önkormányzat. Az első ütemben 13 új parkolóhelyet építettek. A fejlesztés második üteme múlt héten kezdődött el: a második és harmadik félkörön építenek 6-6 várakozóhelyet, önkormányzati forrásból. A kivitelezést a SZOVA Zrt. végzi.

Bokányi Adrienn - önkormányzati képviselő

“Összességében 25 db parkolóhellyel bővült a férőhelyeinek a száma itt a Stromfeld-lakótelepnek. Ez azt jelenti, hogy itt a második és a harmadik félköríves házaknál a garázssornak a házakhoz közelebbi végén tudunk 6- illetve 6 parkolóhelyet kialakítani. “

A parkolók tervezésénél figyelembe vették, hogy minél több zöldterület maradjon érintetlen.

Bokányi Adrienn - önkormányzati képviselő

“A garázssorok másik végében lévő zöld területeken fák vannak, ráadásul olyan fák, amelyeket az itt élők ültetnek, az itt élők gondoznak azóta is, és abban állapodtunk meg velük, hogy azokat a területeket szeretnénk egyelőre mindenképpen zölden megtartani, semmiképpen nem szeretnénk azokat a fákat kivágni, így azokat nem vontuk be a parkolásba, hanem a tömbházhoz közelebb eső félköríveket, ahol egyébként fa kivágásra egyáltalán nem is volt szükség ennek a 12 darab parkolóhelynek az elkészüléséhez.”

A harmadik félkört már letérkövezték a SZOVA munkatársai, itt a héten be is fejezik a munkát. 6:12 A második félköríves területen már kiásták a parkoló helyét, két héten belül ezt is használatba vehetik a lakók.