Hírek

Elkezdődött a Thököly Imre utcai buszmegállók felújítása

2021. április 29., 13:54

Összesen 9 millió forintot fordít a város két buszöböl korszerűsítésére a költségvetésből. Bár az önkormányzat nehéz anyagi helyzetben van, több járda felújítása folyik, épülnek kerékpárutak és kátyúznak is Szombathely útjain.

 

Elkezdődött a Thököly Imre utcai buszmegállók felújítása

A Thököly utca 31. előtti a város egyik legforgalmasabb buszmegállója, ahol helyi és helyközi járatok is megállnak. Régóta fel kellene már újítani, megsüllyedt az aszfalt és a járdaszegély. A munka ma kezdődött el, a SZOVA dolgozói 50 méter hosszan felmarják a burkolatot és 6 millió forint értékben térkőszegélyes buszöblöt alakítanak ki. Az utca végén, a Ferenceskert előtt szinte már teljesen elkészült a másik buszöböl, 25 méteren végezték el a burkolatfelújítási munkákat 3 millió forintból.

Horváth Soma - alpolgármester
"Két ütemben fog történni a következő két hétben a felújítás, ez időjárásfüggő is, ha több napig eső lesz, ez ki fog tolódni. Bízzunk benne, hogy elkészül. Türelmet kérek a lakosságtól, egy kulturált buszöböl fog létrejönni, nem kell attól tartani, hogy beszakad az út, az eredmény önmagáért fog beszélni."