Hírek

Elkezdődtek a közös próbák az Iseumi Szabadtéri Játékok opera előadásaira

2012. augusztus 03., 16:24

A művészeknek a szokásos 6 hét helyett néhány napjuk van, hogy színpadra állítsák Mozart népszerű vígoperáját, a Figaró házasságát.  A rendező látványos, az iseumi adottságokat jól kihasználó, kivételes előadást ígér.

Elkezdődtek a közös próbák az Iseumi Szabadtéri Játékok opera előadásaira

A világosításra és a hangosításra még várni kell, a színpad és a lelátó sem készült még el teljesen, de mivel a művészek felkészülten érkeztek, néhány nap alatt megszülethet a friss, improvizációkkal is színesített előadás. A címszerepet éneklő Kovács István 11 éves koráig Szombathelyen élt, az ő számára különösen fontos, hogy Figaró szerepét először szülővárosában énekelheti.

Kovács István operaénekes
A zenélés örömével itt találkoztam először, úgyhogy ez mindenképpen meghatározó, itt éltek a nagyszüleim, sokáig visszajártunk, úgyhogy mindig nagy öröm ide visszajönni.

A Grófnő szerepében a Kossuth-díjas, a világ operaszínpadain jól ismert Rost Andreát láthatja majd a közönség

Rost Andrea operaénekes
Nagyon szeretem ezt a szerepet, ez egy továbblépés volt végül is a Suzanneból. Más. Ez egy érett asszony, de nem egy öregasszony, tehát alig van különbség korban a Suzanne és a Grófnő közöt. Úgyhohgy én nagyon szeretm.

A Figaró Mozart egyik legnépszerűbb operája, amely tele van intrikával, fordulatokkal és színes karakterekkel. Az egyes helyszínek és hangulatok változását vetítéssel érzékeltetik majd, a szereplők pedig látványos, korhű, mégis modern ruhákba bújnak majd.

Káel Csaba rendező
Próbáltuk Mozartnak ezt a fantasztikusan bátor és szerelmet pártoló, ugyanakkor élettel teli remekművét úgy színre állítani, hogy ez aránylag könnyen emészthető legyen azoknak a nézőknek is, akik nem nagyon ismerik a darabot.

Az előadások augusztus 7-én és 9-én este fél 9-kor kezdődnek. Jegyek még kaphatók a Bartók-terem jegyirodájában vagy online, az iseum.eu oldalon.