Hírek

Elköszönt a Fedett Jégcsarnok a nagyközönségtől

2023. január 30., 12:41

Szombaton jégdiscót tartottak, közönségkorcsolyázásra pedig vasárnap délelőtt volt lehetőség a szezonban utoljára. A jégkészítést az elszabadult rezsi díjak miatt állították le. A csarnok a tervek szerint néhány hét múlva görkorcsolyapályaként nyit ki újra, a hokicsapatok is részben műanyagborításon edzenek tovább.

Elköszönt a Fedett Jégcsarnok a nagyközönségtől

Fényjáték és zene várta a jégcsarnokba látogatókat a Jég Veled című jégdiscóban. Két dj szórakoztatta a korcsolyázókat este héttől tízig.

Már a nyitásnál hosszú sorok álltak a pénztárnál, csaknem 500-an választották ezt a szombat esti programot. Ezzel a közös jeges bulival búcsúztatták a szezont.

Karsai Lilla
"Én nagyon-nagyon sajnálom, hogy bezár a jégpálya, mert sokszor voltunk itt a haverokkal, imádtuk a jégdiscókat, a közönségkorcsolyázásoknál is itt voltunk, heti rendszerességgel jártunk ide. Nekem hiányozni fog, és azt hiszem, a többiek nevében is beszélhetek, nagyon sajnáljuk, hogy bezár."

Az üzemeltetés túl drága, a magas rezsi díjak miatt nem éri meg. Ezért döntött úgy a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub, hogy egyelőre nem készül több jég. Vasárnap este állították le a hűtőket.

Göncz Szabolcs - elnök, Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub
"A jelenlegi rezsiárakkal nem működtethető rentábilisan. Hogy a jövőben is biztosítani tudjuk a működtetést, erre a lépésre szükség volt. Újragondoljuk a következő szezont, felkészülünk a nyárra. A csarnokot ettől még fogjuk üzemeltetni, görkorcsolyával pár héten belül látogatható lesz, meglátjuk, mennyire jön be a görkorcsolya a szombathelyi ifjúságnak."

Hétköznap óvodai, iskolai csoportok koriztak, délutánonként hokiedzéseket tartottak, közönségkorcsolyázásra pedig pénteken és hétvégén volt lehetőség. A szombathelyiek megkedvelték a fedett jégcsarnokot, szívesen jöttek, hiszen itt az időjárás nem befolyásolta a kikapcsolódást. A jégkorong bajnokság március közepéig tart, a szakmai munka folyik tovább. A 4-5 centi vastag jég nagyjából egy hét alatt olvad le teljesen, ezután a pályára műanyag borítást terítenek és görkorcsolyás edzéseket tartanak. Jeges tréning is lesz, ám ehhez a csapatoknak Zalaegerszegre és Ajkára kell utazniuk. Már most zajlanak az előkészítő munkák, amelyek a jégcsarnok gazdaságosabb üzemeltetését teszik lehetővé a jövőben.