Sárga Zebra

Hírek

Elsőáldozók zarándoklata

2023. május 23., 16:02

Krisztus szeret Benneteket! – mondta szentbeszédében Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök Vasváron, a Szombathelyi Egyházmegye elsőáldozóinak szervezett zarándoklaton. Minden évben több mint ezer gyerek vesz részt a jókedvű, sok zenével, bábjátékkal színesített programon. A cél a hit és a közösségi élmény erősítése.

Elsőáldozók zarándoklata

A Brenner-iskola diákjai néhány napja járultak először áldozáshoz a Székesegyházban. A Szombathelyi Egyházmegyében minden évben több mint ezren részesülnek ily módon a katolikus hit egyik szentségében.

Énekkel, zenével és egy kis testmozgással alapozták meg a jó hangulatot az atyák és segítőik a vasvári zarándoklat egyik helyszínén.

Az ének mellett bábjátékkal és rajzzal igyekeztek a szervezők a gyermekek szívébe vésni Krisztus szeretetének üzenetét.
 
Hurgoi Sándor - iskolalelkész, Kőszeg
“Már sok éve járok és mindig örömmel jövök ide. Az ének az mindenképpen jó és a közösség ami összekovácsolja a gyerekeket. Ezáltal megismerik az Egyház másik arcát, azt hogy közösség vagyunk, nem egyénileg próbálkozunk Isten felé haladni, hanem együtt próbáljuk megtalálni az utat Isten felé. És ahogy együtt vagyunk, zenélünk, beszélgetünk, megtapasztaljuk azt az örömet amit keresünk mindannyian.”  
 
1200-an vettek részt a zarándoklaton Celldömölkről, Szentgotthárdról, Kőszegről vagy éppen Szombathely plébániáiról. Közülük többen is voltak már elsőáldozók az idei évben.
 
Sági Réka - Szent Erzsébet Plébánia, Szombathely
“Nagyon izgatott voltam, nem is tudtam hogyan készüljek fel rá rendesen. De az anyukám segített ebben. Elmondta, hogy először fog Jézus a szívedbe költözni és ez egy nagyon örömteli ünnep lesz. És ezért nem kell izgulni, mert találkozni fogsz az Istennel. nem pedig valami császárral aki itt van a földön. Mert az Isten bármikor meghallgathat minket és semmi baj nem lesz abból ha elrontunk, eltévesztünk valamit.”
 
Tóth Léna - Szent Erzsébet Plébánia, Szombathely
“Nagyon jó volt az elsőáldozás, az Úrjézus beköltözött a szívünkbe és ennek mindenkit örült. Sokan voltunk a templomban is.”  
 
A programot a városi iskola tornacsarnokában szentmise zárta, melynek főcelebránsa Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök volt.