Hírek

ELTE Informatikai Kar Savaria Műszaki Intézet Minimérnök napközis tábor

2024. július 03., 10:19

Általános iskolás felső tagozatosok jelentkezhettek az ELTE Informatikai Kar Savaria Műszaki Intézet Minimérnök napközis táborába. Július 1-től 5-ig tart az első turnus.

ELTE Informatikai Kar Savaria Műszaki Intézet Minimérnök napközis tábor

Az ELTE Informatikai Karának pályaorientációs programjába illeszkedik a 3. alkalommal megrendezett Minimérnök tábor. Idén három turnusban 65 gyerek vesz részt a programokon.

Szőlősi Gábor 
“Az apukám is itt dolgozik, meg tavaly is voltam itt, meg tetszett múltkor is a tábor, tavaly is.”

Szirmay Dániel
“- Én nagyon jól érzem magamat a táborban, mert itt a társaim is aranyosak, meg itt szinte a kedvenc foglalkozásaim vannak. - Mik a kedvenc foglalkozásaid? - 3D toll, a tinkercad-et is nagyon szeretem, meg azt is szeretem, amikor lemegyünk az udvarra”

Szabó Botond
“Nagyon jól érzem magamat a barátaimmal! Azért jelentkeztem ide, mert nagyon érdekel a 3D nyomtatás és a 3D tollazás.”

A hétfő délutáni foglalkozáson a gyerekek a Peti kalandjai című kisfilmhez készítettek 3D-s karaktereket. A mesét pénteken a szülőknek is bemutatják a minimérnökök. Ezen kívül a mesterséges intelligenciával és a virtuális valósággal is megismerkednek a hét folyamán.

Szirmay Judit - duális képzési koordinátor, ELTE IK Savaria Műszaki Intézet
“Minden olyan gyermeket várunk szeretettel, akiknek bármilyen érdeklődése van a műszaki pálya iránt vagy a kreativitás iránt, a kreatív foglalkozásokban szívesen részt vesznek, de aki nem műszaki beállítottságú, azokat is nagyon szívesen látjuk és nagyon jól szokták magukat érezni, hiszen a programjaink nagyon széleskörűek. Kivisszük őket a Csónakázó-tóra vízibiciklizni, a planetáriumban teszünk látogatást, a sportpályán vagyunk lent, akadályversenyekben szerepelnek”

Vízibombacsaták, csapatfeladatok, építő verseny és izgalmas vetélkedők is várnak a gyerekekre a Minimérnök táborban. Évről évre egyre nagyobb az érdeklődés a tábor programjai iránt.