Hírek

Elvesztette a döntő harmadik meccsét a Haladás VSE futsalcsapata

2021. június 07., 14:20

A zöld-fehérek akár le is zárhatták volna a párharcot, de a Berettyóújfalu hazai pályán 5-3-ra nyert, így 2-1-re módosította a finálé állását. A Hali szerdán hazai pályán érhet fel a csúcsra.

 

Elvesztette a döntő harmadik meccsét a Haladás VSE futsalcsapata

A címvédő Berettyóújfalu otthonában rendezték az NB I-es futsaldöntő harmadik felvonását, ahol a párharcban kettő-nullra vezető Haladás VSE akár meg is nyerhette volna a bajnokságot. - Hamar megszerezte a vezetést az életben maradásért játszó pirosmezes Berettyó: a harmadik percben Rafinha élesen belőtt labdáját Horváth pofozta be közelről. Sokáig azonban nem örülhettek a hazaiak, három perccel később Dróth villantotta meg klasszisát: a Hali játékosa gyönyörűen fordult le védőjéről, majd a léc alá bombázott, 1-1. Villámgyorsan jött a válasz, egy oldalberúgás Vas Ádámról pattant saját kapujába, öngóllal vette vissza a vezetést a Berettyó. A folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült, az első félidő derekán egy szépségdíjas kontra végén növelték is előnyüket. Horváth talppal gurította vissza a labdát, az érkező Rábl János pedig kipókhálózta a felső sarkot. A félidő hajrájában egy remek szóló után Diece is betalált, így a szünetben 4-1-re vezetett a Berettyóújfalu.

A fordulás után még nagyobb bajba került a Hali: Rafinha önzetlen akart lenni, de végül visszapattant hozzá a labda, üreskapus góljával tovább növelte a különbséget, 5-1. A Haladás azonban nem adta fel, átállt öt a négy elleni játékra, melyből Vas Ádám révén rögtön gólt is szerzett. Nagy erőket mozgósított a Hali a zárkázós érdekében, de a remekül védekező Berettyó ellen már csak egy gólra futotta az erejéből: a 35. percben megint Vas Ádám tekert gyönyörűen a ficakba, amivel beállította az 5-3-as végeredményt. A Berettyóújfalu a győzelmével 2-1-re szépített, így elmaradt a bajnokavatás a Haladás számára. A zöld-fehérek szerdán hazai pályán javíthatnak és nyerhetik meg a bajnokságot.

Vas Ádám - játékos, Haladás VSE
“Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Az első félidőt kicsit álmosan kezdtük, olyan hibákat követtünk el, amiket nem szoktunk. Ez van sajnos, megérdemelten nyert az MVMFC. Nem szabad lógatni a fejünket, készülünk a szerdai mérkőzésre, otthon nyerni fogunk.”

A szerdai mérkőzést 19 órától rendezik a Haladás Sportkomplexumban.