Hírek

Emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyam indul a Savaria Egyetemi Központban

2011. október 12., 17:18

A cél, hogy segítséget nyújtsanak azoknak a diákoknak, akik emelt szinten szeretnének vizsgát tenni. Több tantárgyból nyílik lehetőség a felkészülésre.

Emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyam indul a Savaria Egyetemi Központban

Angol óra a Kanizsai Gimnáziumban. Az iskola diákjai közül többen is idegen nyelvekből tesznek emelt szinten érettségi vizsgát. Cintia például németből.

Kondics Cintia, tanuló, 13.N
Nekem a plusz pontszám miatt kellene, hogy továbbtanulás sikerüljön abban az egyetemre, ahová szeretnék menni.

Az iskola is segíti a diákokat, hogy minél eredményesebbek legyenek a vizsgán. Több tantárgyból is tartanak felkészítőt: az idegen nyelvek mellett például matematikából, biológiából, történelemből.

Módos Tibor, igazgató - Kanizsai Dorottya Gimnázium
Órarendi keretben  sikerült ezt megoldanunk. Hiszen vannak olyan diákok, akik nem tudnának visszajönni, így ők hátrányt szenvednének. Ezért szerencsés, hogy a délelőtti időben tudjuk ezt működtetni.

Novembertől a Savaria Egyetmi Központ, egy alapítvánnyal együttműködve szervez emelt szintű érettségire felkészítőt, 8 tantárgyból, a közoktatásban is dolgozó egyetemi tanárokkal. A 120 órás tanfolyamok, egészen áprilisig tartanak majd. Az elmúlt évek tapasztalata, hogy gyakran magas pontszámmal sem jutottak be a diákok az általuk választott képzésre - mondja Márkus Attila. Szerinte aki az emelt szintű érettségit választja, a jövőben jobban jár majd.  

Márkus Attila, hivatalvezető - Tanulmányi Hivatal
Eddig 40 többletpontot kaphatott a hallgató, ha az emelt szintű értettségit tett egy meghatározott teljesítménnyel. Most 50 többletpont jár. Ez amiatt is fontos, hogy a többi többletponthoz képest ez lesz a legtöbb többletpont ami kapható. Így a hallgatók jobban járnak ha emelt szintű érettségit tesznek, mint felsőfokú C. típusú nyelvvizsgát tennéek, amiért 40 többletpont kapható.

Pénteken kezdődnek az őszi érettségik. Szombathelyen több mint 350-en vizsgáznak középszinten és 98-an emelt szinten.