MNB - 2
MNB

Hírek

Energiafórumot szervezett az Iparkamara

2011. szeptember 14., 16:13

Akár 25 százalékos rezsiköltség-csökkenés is elérhető, ha több vállalkozás vagy intézmény összefog, és közösen vásárolnak gázt vagy áramot a szolgáltatóktól. A Nyugat-magyarországi Egyetem és a Markusovszky-kórház is tagja ilyen közösségnek, egy év alatt több mint 100 millió forintot takarítottak meg. A fogyasztói csoportokról és a kedvezményes energiabeszerzési lehetőségekről szervezett ma szakmai napot az iparakamara.

Energiafórumot szervezett az Iparkamara

A beszerzési közösséghez való csatlakozás feltétele évi 50 ezer kWh feletti áram- és 50 ezer m3-t meghaladó gázfogyasztás. A csoportos fellépés előnye a jobb alkupozíció: alacsonyabb átszintet lehet kiharcolni a szolgáltatóknál. A lehetőséggel vállalkozások, intézmények, önkormányzatok is élhetnek.

Benke Zsolt - kiemelt ügyfél menedzser, Sourcing Hungary Kft.
"A Magyar Energia Beszerzési Közösség keretében csoportosan alacsonyabb árszinteket tudunk elérni a fogyasztók számára, és a fogyasztók teljesen függetlenek, csak addig alkotnak csoportot, amíg a szerződéskötés meg nem történik."

A megyei kereskedelmi és iparkamara 2009 óta foglalkozik fogyasztói csoportok szervezésével, harmadik alkalommal szerveztek tájékoztató előadást a kis- és középvállalkozások számára. Vas megyében eddig közel tíz, országszerte mintegy ezer cég vált taggá, és átlagosan 20 százalékos megtakarítást értek el az energiaköltségekből. Az euróban kötött megállapodások még kedvezőbbek.