Hírek

Erdészeti fejlesztés Kőszegen

2016. június 15., 10:20

Tanösvény, tornapálya, kiránduló- és pihenőhelyek, forrásfoglalások - újabb jelentős fejlesztéseket adott át a Szombathelyi Erdészeti Zrt. a Kőszegi-hegységben. A szombathelyiek számára is kiemelt turisztikai célpontok megépítésére és felújítására az erdőgazdaság 45 millió forintos állami támogatást kapott.

Erdészeti fejlesztés Kőszegen


Tárogató hangja hívta a turistákat a Kőszegi-hegység leglátogatottabb kirándulóhelyére, a Hétforráshoz. A Millennium évében, 1896-ban kiépített forrás környezetét mostanra teljesen megújította a Szombathelyi Erdészeti Zrt. A Kőszegi-hegységben végrehajtott legújabb fejlesztéseket itt avatták fel pénteken.

Ágh Péter - országgyűlési képviselő
"Az országépítésből nem maradhat ki a turizmus világa sem. Nem maradhat ki a természetjárás világa sem. Ha elfogadjuk ezt a gondolatmenetet, akkor láthatjuk azt, hogy a ma átadott fejlesztések révén a mi szűkebb hazánk, Vas megye épült és gyarapodott."

A Kőszegi-hegységben több tízezer turista fordul meg évente, innen indul az országos Kék Túra nyomvonala is. Az erdészet fejlesztéseinek köszönhetően még nagyobb turisztikai vonzerőt képvisel.

Huber László - polgármester, Kőszeg
"Ez a felújítás szolgálja, amit szeretnénk elérni, hogy a turizmus fejlődéséhez hozzá tudjon járulni a kőszegi hegységnek a vonzása."

Bogáti András - alelnök, Írottkő Natúrparkért Egyesület
"A natúrpark részéről teljes mértékben elismerjük és büszkék vagyunk az erdészet munkájára, hogy egy ilyen csodálatosan szép helyet felújítottak, kialakítottak, a túrázók, kéktúrázók és a környékbeliek számára."

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. legutóbb 200 millió forint értékben építette újjá a hegységen átvezető erdészeti feltáró utat. Most tanösvényt hoztak létre, megújították az erdei tornapályát, és rendbe tették több forrás környékét.

Bugán József vezérigazgató, Szombathelyi Erdészeti Zrt.
"A magyar kormánytól, az FM-től kapott 45 millió forintos vissza nem térítendő támogatással a Kőszegi hegységben 9 forrást és 8 kiránduló helyet újítottunk meg, és hoztunk létre."

A közjóléti fejlesztések sorát a Hörmann-forrásnál álló régi laktanya turistaszállóvá alakításával szeretné folytatni az erdészet.