Hírek

Érmes szombathelyi tornászlányok

2012. július 02., 17:56

Az elmúlt időszakban három jelentősebb versenyről is érmes helyezésekkel tértek haza a Szombathelyi Sportiskola tornászlányai. Különösen Dévai Boglárka tett ki magáért, aki összesen kilencszer állhatott fel a dobogóra.

Érmes szombathelyi tornászlányok

Az utóbbi hetekben  három jelentős viadalon indultak a Szombathelyi Sportiskola korosztályos tornászai: szerepeltek a Budapest- és vidékbajnokságon, a soproni Székely Zoltán versenyen, valamint egy klagenfurti nemzetközi erőfelmérőn. A három viadalról összesen  több mint  tíz éremmel, valamint értékes helyezésekkel a tarsolyukban jöttek haza.

Réti Gergő edző, Szombathelyi Sportiskola
Nagyon elégedett vagyok a lányokkal, nagyon sokat dolgoztak ebben az évben. Viszont sajnos meglátogatott bennünket állandó ellenségünk, a sérülés. Több lány emiatt nem tudott eljutni egyes versenyekre, de a Budapest- és vidékbajnokságon minden lányunk bejutott a szerenkénti döntőbe. Kiemelkedett Dévai Boglárka.

A vasi tornászok közül egyértelműen a kadett korosztályú Dévai Boglárka vitte a prímet az utóbbi időszakban. Budapesten  négy, míg Sopronban  öt éremmel gazdagította nemesfémgyűjteményét. Rajta kívül Németh Boglárka és Székely Dóra állhatott fel Budapesten illetve Klagenfurtban  a dobogóra.

Dévai Boglárka tornász, Szombathelyi Sportiskola
Én nagyon elégedett vagyok az eddigi munkámmal. A versenyeken nem rontottam. A maximumot nyújtottam ezeken a versenyeken. Jól felkészültem rájuk. Most jön a pihenő és lesz egy kis idő a nyaralásra is.

A Szombathelyi Sportiskola tornászai három hét pihenőt kaptak. Július végén kezdik majd el a felkészülést az őszi hazai, valamint nemzetközi versenyekre.