Hírek

Erős emberek versenye

2020. július 08., 14:38

14.5 tonnás autóbusz elhúzásával hangolnak az Erősember versenyszezonra Gadó Andrásék.

Erős emberek versenye

A Haladás Sportkomplexum parkolójából ezúttal nem mérkőzésre gurult ki a zöld-fehér labdarúgóklub csapatbusza. A 14.5 tonnás autóbusz egy igazán látványos edzésen kapott főszerepet: a Magyar Erősember és Erősport Liga versenysorozatára készülő Gadó András és Dávid János rövid időn belül többször elhúzta a buszt, ezzel gyakorolva a Euro One Strongman Championship első versenyére: a hétvégi, celldömölki állomáson ugyanis az első klasszikus szám a kamionelhúzás lesz. A szeptemberi világbajnokságra is készülő Gadó András a verseny szervezésében is kulcsszerepet vállalt.

Gadó András - elnök, Magyar Erősember és Erősport Liga
“A július 11-i dátum elég közelinek minősült, amikor el tudtuk kezdeni szervezni a versenyt. Ahhoz képest készültünk, nem eresztettünk le a vírusos időszakban is. Megvannak az eszközeink, tudtunk hol készülni. Nem kellett a nulláról kezdenünk. Most olyan 70-80%-os állapotban vagyok, úgyhogy mindenképp pozitívan várom a hétvégi versenyt.“

A szombathelyi versenyző éremesélyesként indul a versenyen.  

Gadó András - elnök, Magyar Erősember és Erősport Liga
“Eredetileg könnyűsúlyú versenyzőnek számítok, a 105 kilogrammos kategóriába tartozom, de ezen a versenysorozaton nincs súlylimit, nálam csak nagyobb súllyal rendelkező versenyzők indulnak. Én azonban ezt figyelmen kívül hagyom. Nagyon erős mezőnyt sikerült összehoznunk három-négy ország részvételével. Mindenképp a dobogót szeretném megcélozni.”

A korábbi többszörös magyar bajnok Dávid János több, mint tíz éve nem versenyzett erősember sportban, de most Gadó Andrásnak segített a felkészülésben és úgy gondolta, hogy hosszú idő után visszatér.

Dávid János - korábbi magyar bajnok
“Azért heti háromszor-négyszer megpróbálok edzeni. A konditeremben, illetve van egy telephely, ahol vannak eszközök. Most például ezt a kisdarab buszt húztuk el, ami több mint 14.5 tonna. Ezt is több, mint 10 éve nem húztam. Majd meglátjuk, hogy mi lesz hétvégén.”

A nemzetközi versenysorozatnak három állomása lesz, a celldömölki után Balatonszemesen vagy Balatonlellén folytatódik a küzdelem, a döntő állomást pedig Szombathelyen a II. Savaria Kupa Erősember versenyen belül rendezik.